Doi tineri proaspăt căsătoriţi au fost decapitaţi în Pakistan

În anul 2013, 56 de femei din Pakistan au fost ucise deoarece au dat naştere la fetiţe. Crimele de onoare sunt frecvente în zonele rurale din Pakistan.
În anul 2013, 56 de femei din Pakistan au fost ucise deoarece au dat naştere la fetiţe. Crimele de onoare sunt frecvente în zonele rurale din Pakistan. (ASIF HASSAN / AFP / Getty Images)
Roxana Rădulescu
30.06.2014

Doi tineri căsătoriţi au fost decapitaţi de rudele miresei, într-o zonă rurală din nord-estul Pakistanului.

Tinerii, care tocmai se căsătoriseră, au fost decapitaţi de rudele miresei, într-o zonă rurală din nord-estul Pakistanului, experţii afirmând că este vorba de o nouă "crimă de onoare", comisă sub legea sharia, potrivit Mediafax.

Sajjad Ahmed, în vârstă de 26 de ani, şi Muawia Bibi, 18 ani, se căsătoriseră pe 18 iunie, la un oficiu de stare civilă din nord-estul Pakistanului. Familia adolescentei nu a fost de acord cu această căsătorie, a explicat Mohammad Ahsanullah, un reprezentant al poliţiei din regiunea Punjab. Potrivit poliţiei, cei doi tineri au fost legaţi de către rudele miresei şi decapitaţi.

După comiterea crimelor, rudele celor doi tineri s-au prezentat la poliţie, fiind cercetaţi în stare de arest. "Crimele de onoare", care îşi au sursele în tradiţii tribale, sunt foarte frecvente în zonele rurale din Pakistan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor