O femeie din Pakistan a fost ucisă de familia sa pentru că şi-a ales soţul

În anul 2013, 56 de femei din Pakistan au fost ucise deoarece au dat naştere la fetiţe. Crimele de onoare sunt frecvente în zonele rurale din Pakistan.
În anul 2013, 56 de femei din Pakistan au fost ucise deoarece au dat naştere la fetiţe. Crimele de onoare sunt frecvente în zonele rurale din Pakistan. (ASIF HASSAN / AFP / Getty Images)
P. P.
28.05.2014

Marţi, o femeie în vârstă de 25 de ani din Pakistan fost ucisă cu pietre de familia sa din cauza faptului că şi-a ales soţul, a notat Reuters.

O astfel de crimă, este considerată „de onoare”, şi este o metodă utilizată frecvent în Pakistan, unde aproximativ 1.000 de femei sunt omorâte anual de familiile lor, conform grupului pentru drepturile omului Aurat Foundation.

Farzana Iqbal aştepta în faţa Înaltei Curţi din oraşul Lahore când a fost atacată cu pietre de aproximativ zece bărbaţi, conform poliţiei locale.

Tatăl, doi fraţi şi fostul logodnic al acesteia se aflau printre atacatori. Iqbal, având lovituri grave la cap, a fost declarată moartă la spital.

Toţi suspecţii cu excepţia tatălui au scăpat. Bărbatul a recunoscut crima, precizând că a fost o chestiune de onoare. Multe familii pakistaneze cred că o femeie care îşi alege bărbatul îşi dezonorează familia.

Iqbal a fost logodită cu verişorul său însă s-a căsătorit cu un alt bărbat. Familia ei a făcut plângere împotriva soţului pentru răpire, însă Iqbal a susţinut în faţa instanţei că s-au căsătorit de bunăvoie.

Numărul real al femeilor ucise de propriile familii în Pakistan este probabil mult mai mare decât rapoartele oficiale. Foarte puţine cazuri ajung în instanţă iar în cazul în care criminalul este condamnat, acesta poate fi eliberat, întrucât legea pakistaneză dă posibilitatea familiei victimei să îl ierte pe criminal.

Iar în cazul crimelor „de onoare”, de cele mai multe ori cei care le asasinează pe femei sunt chiar membrii familiei lor. Legea le permite să nominalizeze pe cineva care să comită crima, pe care îl iartă ulterior, a precizat un oficial al Aurat Foundation.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor