Topul dictatorilor care au omorât cei mai mulţi oameni
alte articole
Deşi ei le-au vorbit mereu oamenilor despre binele societăţii, dragostea de ţară şi dreptate, lucrurile pe care le-au făcut sunt atât de îngrozitoare încât istoria le-a conferit titlul de cei mai mari criminali care au existat vreodată. Aceşti dictatori cu sânge rece nu au preţuit deloc viaţa oamenilor şi şi-au urmărit fără nicio restrângere propria lor agendă în veşnica luptă pentru dominaţie şi putere.
Numărul victimelor pe care le-au lăsat în urmă este de-a dreptul şocant.
Topul celor mai sângeroşi dictatori
10. Saddam Hussein, Irak, 2 milioane de victime
9. Pol Pot, Cambodgia, 1,7 – 2,5 milioane de victime - aprox o treime din populaţie
8. Hideki Tojo, Japonia, 5 milioane de victime
7. Hirohito, Japonia, 6 milioane de victime
6, Yahya Khan, Pakistan, 2-12 milioane de victime
4. Vladimir Ilici Lenin, URSS, 7-8 milioane de victime
5. Chiang Kai-Shek, China, 10 milioane de victime
4. Leopold II al Belgiei, 15 milioane de victime
3. Adolf Hitler, Germania, 17 - 20 milioane de victime
2. Josif Stalin, URSS, 1922-1953, 40-62 de milioane de victime
1. Mao Zedong, China, 1943 – 1976, 78 -100 de milioane de victime
Cei mai teribili lideri comunişti
3. Vladimir Ilici Lenin
Lenin a fost un revoluţionar comunist rus şi a fondat Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia. El a condus revoluţia bolşevică după întoarcerea din exil şi a stabilit guvernul sovietic sub bolşevici, implementând, practic, ideile lui Karl Marx. El a condus campania împotriva opoziţiei cunoscută sub numele de "Teroarea Roşie". Un număr impresionant de ţărani ruşi şi-au pierdut viaţa, în timp ce lagărele se umpleau cu aşa numiţii "duşmani ai revoluţiei". Prin diverse aşa-numite inovaţii economice Lenin a provocat o foamete teribilă în 1921 care a ucis aproape 5 milioane de oameni.
Câteva citate din Lenin:
„Război până la moarte împotriva bogătaşilor şi ajutoarelor acestora, intelectualii burgheji...ei trebuie striviţi la prima abatere...într-un loc să fie puşi după gratii...în altul să fie puşi să cureţe latrine.... În altul împuşcaţi pe loc...cu cât mai multă varietate, cu atât mai bogată va fi experienţa comunistă”.
„De ce rejectăm noi moralitatea, etica? Deoarece a fost susţinută de burghezie, care a rafinat această etică din poruncile date de Dumnezeu... noi denunţăm orice etică ce derivă din noţiuni care stau deasupra oamenilor, sau a claselor. Credem că sunt înşelăciune, minciună şi spălare pe creier”.
2. Iosif Stalin
Stalin s-a născut în satul Gori în Georgia în 1879. El s-a alăturat bolşevicilor şi a crescut pe lângă Lenin, comiţând mici jafuri pentru a-şi asigura existenţa şi activitatea revoluţionară. A fost numit în Comitetul Central bolşevic. În acel moment el şi-a luat numele de "Stalin", care înseamnă "unul de oţel". A câştigat controlul asupra Uniunii Sovietice după moartea lui Lenin.
După expulzarea rivalului său, Leon Troţki, şi-a consolidat puterea. După ce li-a epurat duşmanii politici, a odronat omoruri la întâmplare, pentru a dresa prin teroare, prin numeroase campanii de represiune politică, cea mai mare fiind cunoscută sub numele de "Marea Epurare". Stalin a introdus politici industriale şi agricole iresonsabile, care au dus la moartea a milioane de oameni.
1. Mao Zedong
Mao este cel mai mare criminal în serie al tuturor timpurilor, numărul victimelor sale fiind extrem de greu de estimat. Acesta s-a născut în 1893 în Shaoshan, China şi a fost preşedintele Republicii Populare Chineze în perioda 1949-1959. El a condus Partidul Comunist Chinez de la 1935 până la moartea sa, provocând moartea a 4-6 milioane de oameni încă din primii cinci ani ai regimului său, doar prin condamnări la moarte.
Istoricii plasează numărul chinezilor omorâţi de Mao la peste 100 de milioane, autorităţile chineze recunoscând numai 50 de milioane de morţi: aproximativ 40 de milioane de oameni morţi de foame în urma dezastrului industrial eşuat numit Marele Salt Înainte (1958-1960) şi aproximativ 10 milioane morţi în urma Marii Revoluţii Culturale (1966-1976).
Câteva citate din "înţelepciunea" lui Mao:
„Puterea politică se naşte din ţeava puştii”.
„Cu ce se poate lăuda împăratul Qin Shi Huang? El a omorât doar 460 de intelectuali, pe când noi am omorât 46.000. Există oameni care ne acuză că practicăm dictatura, asemenea împăratului Qin Shi Huang, ceea ce recunoaştem în totalitate. Se potriveşte cu realitatea. Păcat că nu ne-au arătat mai mult respect, aşa că trebuie să facem mai mult”.