Declaraţie explozivă: Udrea va spune "tot ce ştie" în faţa plenului Parlamentului

Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, acuzată de corupţie în dosarele Gala Bute şi Microsoft, a anunţat, miercuri seară, la postul B1 Tv, că va susţine o declaraţie devastatoare în faţa plenului Parlamentului în care ameninţă că vă spune tot ce se întâmplă în România în acest moment, iar după aceea va trimite această declaraţie tuturor ambasadelor pentru a expune fenomenul.

Reacţia Elenei Udrea vine la câteva ore după ce procurorii DNA au extins cercetarea în cazul său şi pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în dosarul "Gala Bute", cerând totodată şi arestarea sa preventivă.

Vă prezentăm intervenţia telefonică a Elenei Udrea:

"Justiţia trebuie să continue să fie puternică şi independentă, însă de multe ori şi cei care fac justiţie au slăbiciuni omeneşti. Nu pot să nu leg în acest moment cererea de arestare venită dintr-o dată. Ce se întâmplă în ultimele zile în cazul meu este strigător la cer. Din momentul în care am formulat acuzaţii la adresa generalului Florian Coldea de la SRI, şi nu mă refer la cele publice, sunt înregistrări ale convorbirilor mele cu câteva zile înainte să ies public, în care îi ceream fostului soţ să iasă şi să spună tot ce ştie.

Lucrurile acestea cu siguranţă că au ajuns la domnul general Coldea. Deci nu vorbesc de declaraţia mea de vineri, ci de lucruri pe care le-am spus chiar înainte. Faptul că de patru zile apar acuzaţii peste acuzaţii la adresa mea, faptul că într-un dosar în care nu am fost chemată patru ani - "Gala Bute" - să dau o singură declaraţie, nici măcar în acest moment. Nu am dat nicio declaraţie. Nu ştiu care sunt acuzaţiile. Aud că sunt acuzată de luare de mită. Adică cum, există cineva care spune că Elena Udrea a luat vreun ban? Exclus.

Vă spun eu la ce se referă această acuzaţie. La faptul că o firmă, o companie, ar fi sponsorizat firma care a organizat Gala Bute, la cererea celor din minister. Deci nu că Elena Udrea a fi luat vreun ban. Nu m-a întrebat nimeni dacă eu vreodată am avut cunoştinţă de acest lucru. Nu m-a întrebat nimeni dacă am vorbit aşa ceva cu patronii firmei sau cu cei din minister. Astăzi DNA cere arestarea mea în condiţiile în care nimeni nu mi-a pus nici măcar o întrebare.

Nu poţi să nu vii să mă întrebi şi pe mine, de patru ani de zile, care este punctul meu de vedere legat de cum s-a organizat Gala Bute şi eventual legat de această sponsorizare a unei companii private de către o firmă privată. Nu se poate să nu mă întrebi asta timp de patru ani.

Nu m-ai chemat odată să mă întrebi nimic şi acum formulezi dintr-o dată cerere de arest preventiv, în condiţiile în care în ultimele patru zile am auzit aşa: prima începere de urmărire penală într-un dosar împotriva mea joi, ANI care îmi cercetează declaraţiile de avere, Inspecţia Judiciară care ieri a cerut CSM să verifice dacă declaraţiile mele au afectat independenţa justiţiei, ieri încă o cerere de la DNA de începere a urmăririi penale, astăzi cerere de arestare.

Este necredibil că lucrurile acestea nu se întâmplă dintr-un simplu motiv – faptul că îl acuz pe generalul Coldea de interferenţe majore în campania electorală şi de dorinţa de a controla în acest moment puterea în România. Deci este clar că aceasta este legătura.

Nimeni nu poate contesta relaţia dintre dna Kovesi şi generalul Coldea. Nimeni nu poate contesta această relaţie foarte bună pe care o au. Şi sunt procurori şi judecători care spun asta. Sunt convinsă cu unii vor începe să spună şi public, dar deja lucrul acesta este cunoscut în mediul juridic. Sunt procurori şi judecători care spun că iau deciziile sub presiune şi de frica SRI.

Eu nu spun că DNA nu a avut rezultate, şi are rezultate în continuare. Dar şi această instituţie este şi ea formată din oameni, iar oamenii au slăbiciuni. Şi dacă poate greşi un preşedinte de ţară, dacă poate greşi un prim-ministru, de ce nu poate greşi şi un general de SRI, sau un procuror.

În mod cert voi avea o expunere în faţa Parlamentului, care până una alta este format din oameni, care, cu bune şi cu rele, au votul poporului. Puterea trebuie să se exercite transparent, de către politicieni, nu de către un şef de serviciu secret care colaborează personal foarte bine cu şefa DNA.

Eu voi avea o expunere în care voi spune tot ce se întâmplă în România în acest moment. Dacă intenţia lor este să îmi închidă gura ca să nu spun nimic, este o tactică pe care am mai văzut-o, până s-ar întâmpla arestul preventiv mai sunt câteva zile. Tot mai am timp să spun toate lucrurile pe care le ştiu. Şi cu siguranţă că voi avea o declaraţie în plenul Parlamentului României, o declaraţie pe care o voi trimite tuturor ambasadelor.

Indiferent dacă Elena Udrea în carierea ei de om politic, sau de ministru, a greşit sau nu, ce se întâmplă în acest moment este lupta mea cu generalul Coldea şi ea nu a început acum, a început cu mult timp înainte.

Legat de Kovesi – dacă un om acţionează bine în 99% din cazuri nu înseamnă că în 1% nu poate acţiona greşit cu intenţie sau fără, de data aceasta cu intenţie. Haideţi să nu absolutizăm nimic. Nimeni nu este nici total bun, nici total rău. Eu am argumente pentru care spun aceste lucruri.

Mă uitam la televizor. Sunt tot felul de oameni care nu au nicio cădere morală, nici una, cel puţin în faţa mea să aibă abordările acestea atât de ipocrite prin care slujesc, chipurile, instituţiile statului de drept în România. Sunt oameni pe care îi vor demasca cu lucrurile pe care l-au făcut. Faţă de tot acest cancer care este în societatea românească aspectele acestea sunt mai puţin importante, deşi tot ce se întâmplă în spaţiul public se întâmplă şi datorită acestor oameni lipsiţi de caracter, lipsiţi de moralitate, care cântă aşa cum li se cere atunci când li se cere să apere o cauză. De frică apără orice cauză nu mai să iasă bine ei personal.

Nume – Raluca Turcan, Valeriu Turcan, domnul Rizea de la PSD – pe aceştia i-am văzut aseară, dar mai sunt destui – domnul Oreste Teodorescu etc.

Oamenii pot deveni avizi de putere. Ştim cu toţii că puterea poate corupe. Un om care vrea să deţină toată puterea şi poate să facă lucrul acesta pentru că deţine secretele tuturor, un astfel de om poate devia activitatea unei instituţii. De ce domnul Coldea este un supraom despre care nu ne putem pune nici măcar întrebarea dacă este adevărat ce am spus eu sau nu: Eu nu acuz cu nimic SRI, vorbesc despre lucrurile pe care un om, într-adevăr general SRI, le face în acest moment. Şi eu cred că dacă ţineţi minim la democraţia din această ţară ar trebui să vă puneţi întrebarea dacă ce spun eu este adevărat sau nu.

Faptul că 10 ani Traian Băsescu s-a străduit să construiască un stat de drept puternic, cu instituţii puternice, nu înseamnă că nu se poate ca aceste instituţii să fie controlate de un om care face excese."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne