Cristian Preda: Nu-i vor scăpa nici paişpe Johannis

Andrei Pricopie
10.02.2014

alte articole

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în  România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.  În imagine, Cristian Preda
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Cristian Preda (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
10.02.2014

Europarlamentarul Cristian Preda îl critică pe liderul liberalilor Crin Antonescu pentru afirmaţiile acestuia potrivit cărora puciul din 2012 nu ar fi slăbit de fapt statul de drept, aşa cum a acuzat preşedintele Traian Băsescu.

„Prezidenţiabilul PNL a susţinut aseară că suspendarea abuzivă şi eşuată din 2012 nu a slăbit statul de drept, aşa cum afirmase cu puţin timp înainte Traian Băsescu. Contestând o evidenţă, Crin Antonescu arată că e mai ataşat de mitul creat de propria sa echipă de propagandă decât de proiectul prezidenţial. Fiindcă nimeni nu votează un candidat care spune că ninge straşnic, atunci când afară sunt 40 de grade la umbră.”, a declarat Cristian Preda.

Antonescu a catalogat drept „scandaloasă” şi „mincinoasă” declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia România ar fi trebuit să intre în Spaţiul Schengen în toamna anului 2012, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza puciului din 2012.

„Fără a face politică, România a făcut paşi înapoi din vara anului 2012. Orice declaraţie pe care o fac, în următoarele 30 de minute este în toate cancelariile europene. În vara anului 2012 era stabilit ca în toamnă România să intre în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, urmând ca ulterior să intre şi cu frontierele terestre. Evenimentele din vara lui 2012 (referendumul de demitere a lui Băsescu n.r.), din 2013, atacurile la justiţie la procurori, au fost de natură să ne descalifice, şi au pierdut românii, în primul rând ca credibilitate dar şi economic”, a declarat şeful statului.

„Vara lui 2012 a avut pe plan extern efectul produs în anii nouăzeci de mineriade. Preţul politic al crizei provocate de USL va fi plătit. Şi de Ponta, şi de Antonescu. Nu-i vor scăpa nici paişpe Johannis”, a concluzionat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor