Zgonea: Dacă Iohannis vrea în Guvern, trebuie să respecte legislaţia, că nu suntem pe vremea lui Ciorbea

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Valeriu Zgonea (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Oradea, că în cazul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a fost nominalizat pentru funcţia de ministru de Interne şi vicepremier, vrea să intre în Guvern, trebuie să respecte legislaţia şi să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul, scrie Agerpres.

"Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie. Există antecedente (...), un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru şi bine a făcut", a declarat anterior Iohannis, adăugând că va face apel la legislaţie, dacă aceasta îi va permite.

Iohannis a explicat că nu a discutat cu colegii din PNL chestiuni tehnice şi juridice referitor la păstrarea funcţiei de primar, dar consideră că acest lucru ar fi un punct forte, nu un punct slab.

În replică, Zgonea a declarat: "Eu le-am spus că unde-i lege nu-i tocmeală. Legislaţia nu se poate schimba cum se schimba pe vremuri pentru dl Ciorbea. Dacă dl Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, vrea să intre în guvernul Victor Ponta, trebuie să respecte legislaţia naţională pe care eu o susţin".

Zgonea a adăugat că trebuie să se ţină cont şi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

"Domnia sa trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar în momentul când depune jurământul. (...) Dacă se doreşte să devină şi vicepremier al Guvernului, atunci trebuie o nouă angajare a răspunderii în faţa Parlamentului, adică un nou vot de încredere. Aceste discuţii vor fi în cadrul USL, aşa cum a precizat şi premierul Victor Ponta", a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne