Traian Băsescu: Iohannis, câştig pentru Guvernul Ponta. Memorandumul cu FMI-ul - visul premierului la Soci

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Intrarea lui Klaus Iohannis în Guvern ar constitui un câştig pentru Guvernul Ponta, a declarat Traian Băsescu sâmbătă, pentru B1 Tv.

"Eu cred că Iohannis e un câştig pentru Guvern, trebuie să aibă grijă cum le aranjează, cu incompatibilitatea. Altfel, el este experimentat în administraţie şi de data asta vine în Guvern fără să fie făcut aranjamentul la GRIVCO [Grupul Industrial Voiculescu şi Compania n.r.], ceea ce e bine. Prima dată când a vrut să vină premier îi spusese tat'su mare, turnătorul Voiculescu, acum nu", a declarat Traian Băsescu, citat de hotnews.

Reamintim că ANI a constat în primăvara lui 2013 că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe care Crin Antonescu îl vrea Ministru de Interne şi vicepremier, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010, şi la SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

Iohannis a câştigat în primă instanţă procesul pentru incompatibilitate. Dosarul este în lucru la Parchetul General.

De asemenea, ANI l-a mai acuzat pe Iohannis de conflict de interese, după ce a constatat că Primăria a comandat o broşură la o editură a Forumul Democrat al Germanilor din România, condus de Iohannis. Plângerea a ajuns la Parchetul General.

Întrebat dacă va semna memorandumul cu FMI, aşa cum susţine premierul Victor Ponta, preşedintele a răspuns: "Cred că dl Ponta visează frumos, probabil că asta i-a spus Medvedev [actualul premier al Rusiei n.r.] la Soci".

Reamintim că preşedintele Băsescu a anunţat în repetate rânduri că nu va semna acordul cu FMI-ul dacă acesta va face referire la introducerea accizei de 7 eurocenţi pe carburanţi, pe care o consideră o frană pentru dezvoltarea economiei şi un bir pus abuziv de USL românilor, pentru a îşi finanţa campaniile electorale din acest an.

Traian Băsescu se află în vizită la Cluj unde duminică va lua parte la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară. Sâmbătă, Traian Băsescu a avut la Cluj întrevederi cu Emil Boc şi Elena Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne