Cristian Preda, către Ponta: Vrei să lucrezi cu un ministru care e mai popular decât tine?

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

„Nominalizarea lui Klaus Johannis la Interne din partea PNL conţine trei întrebări pentru Victor Ponta”, a scris vineri europarlamentarul Cristian Preda.

Nominalizarea vicepreşedintelui PNL Klaus Iohannis în funcţiile de ministru de Interne şi vicepremier nu a fost tocmai pe placul celor din PSD. Aceştia au invocat diverse motive pentru care funcţia de vicepremier nu ar trebui ocupată de Iohannis. Cum Victor Ponta este la Soci, chestiunea încă aşteaptă să fie lămurită la întoarcerea acestuia.

„Domnul Iohannis este un om de valoare şi poate fi un câştig pentru guvern. Sper ca dorinţa PNL de a-l numi pe domnul Iohannis şi vicepremier să nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul şi instituţiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate. Sunt sigur că vor fi găsite cele mai bune soluţii în USL pentru ca acest lucru să nu se întâmple, după ce liderii vor discuta acest subiect”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan.

Potrivit TVR, premierul Ponta a declarat de la Soci că a văzut propunerile făcute de colegii liberali.

„Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis, pe care nu doar că îl doresc în Guvern, dar cred că ar aduce un plus Guvernului. Celelalte decizii tehnice, cum vom proceda în continuare le vom lua în ţară, împreună, cu calm şi cu gândul cum e mai bine pentru sarcina principală a Guvernului de a-şi continua programul pe trend pozitiv al României. Restul, celelalte lucruri, acasă. Am o relaţie foarte bună cu domnul Iohannis. Ne cunoaştem de ceva timp. Cred că ar fi un mare câştig pentru Guvern. Exact, poziţiile, astea sunt lucrurile pe care o să le discutăm la conducerea coaliţiei”, a declarat premierul Ponta.

Cristian Preda are trei întrebări pentru Victor Ponta.

„Prima se adresează premierului: vrei să lucrezi cu un ministru care e mai popular decât tine? A doua e pentru şeful de partid Ponta: e dispus PSD să schimbe legea care interzice cumulul primar-ministru, pentru a nu-l mai obliga pe Johannis să aleagă în 15 zile între cele două calităţi? A treia e pentru şeful majorităţii cunsocut ca dottore: trece USL prin Camere o nouă structură a guvernului, în care ministrul de interne al PNL deţine poziţia de vicepremier?”, a întrebat acesta.

În opinia eurodeputatului, nu este exclus ca, în acest fel, Crin Antonescu „să reacţioneze la refuzul lui Ponta de a avea liste comune la europene”.

„Johannis va fi un test. Nu e prima dată când primarul de la Sibiu joacă acest rol”, a concluzionat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne