Pleşoianu se autodepăşeşte: Solicit expulzarea ambasadorului SUA

Deputatul PSD îi transmite ambasadorului SUA la Bucuresţti că nu îi mai tolerează "atitudinea de guvernator de colonie" şi cere expulzarea acestuia.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, viitor candidat la preşedinţia României, solicită, pe Facebook, expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm, după ce acesta a transmis îngrijorarea ţării sale faţă de efectul propunerilor de modificare a legilor Justiţiei anunţate de Tudorel Toader.

"Date fiind ingerinţele repetate în treburile interne ale ţării mele, solicit expulzarea de urgenţă a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent şi suveran, dacă ne respectăm Constituţia şi pe noi înşine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară şi guvernamentală, precum şi în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, aşa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ!", scrie, pe Facebook social democratul.

"...Ce anume vă „îngrijorează”, domnule Klemm? Faptul că vrem să avem un stat de drept adevărat şi nu un PAŞALÂC AL PROCURORILOR? Faptul că vrem să punem ordine în haosul judiciar controlat pe care l-aţi susţinut frenetic pentru că v-a servit anumite interese? În calitate de deputat al poporul român, ales pe lista unui partid care a obţinut un scor zdrobitor în luna decembrie, vă spun RĂSPICAT că NU am de gând să tolerez atitudinea asta de GUVERNATOR DE COLONIE, atitudine pe care aţi afişat-o din prima secundă a mandatului de ambasador SUA la Bucureşti!", adaugă deputatul.

De asemenea, Pleşoianu il acuză pe Klemm că a aplaudat şi încurajat protestele care au dat jos Guvernul Ponta, că a îndemnat pe faţă populaţia să voteze împotriva partidului "care guverna legitim" şi îi transmite că este exemplificarea perfectă a categoriei de "manipulatori şi instigatori."

"Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar", transmite Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat de presă venit ca reacţie la propunerile de modificare a legilor justiţiei prezentate de ministrul Tudorel Toader.

Redăm declaraţia făcută publică de Ambasada SUA la Bucureşti, pe fundalul îngrijorării societăţii civile faţă de modificările legilor Justiţiei anunţate de Tudorel Toader

"Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România se bazează pe angajamentul faţă de valorile democratice, buna guvernare şi consolidarea statului de drept întrucât acestea sunt fundamentul pentru creşterea securităţii şi prosperităţii noastre comune. Instaurarea fermă a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic şi independent, precum şi de procurori independenţi care pot urmări activităţile infracţionale fără imixtiuni politice sau limitări ale actului legal de justiţie.

Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar. Îndemnăm toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale."

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut ca o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.

Propunerile lui Toader au fost criticate dur atât de societatea civilă cât şi de Ministerul Public, precum şi de preşedintele Iohannis, care le-a catalogat drept un atac la adresa statului de drept. Interesant este că proiectul NU a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, lucru criticat atât de cetăţeni cât şi de asociaţii ale magistraţilor.

Mai amintim în context că potrivit jurnalistului Dan Alexe, agenţia de propagandă a lui Putin Sputnik, i-a consacrat în permanenţă articole laudative lui Pleşoianu, numindu-l “unul dintre oamenii politici ai noului val care au dovedit echilibru, profesionalism şi originalitate”…

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne