Legile justiţiei, varianta PSD. Tudose: "Voi ţine cont de avizul CSM şi de poziţia celor din "piaţă"

Propunerile de modificare a legilor justiţiei avansate de ministrul PSD Tudorel Toader au provocat dezbatere în spaţiul public, iar acum urmează să se pronunţe oficial şi CSM, a remarcat premierul Mihai Tudose, care pretinde că va ţine cont de părerile emise pe această temă.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Mihai Tudose susţine că, la adoptarea proiectului de lege care vizează modificarea legilor justiţiei, va ţine cont atât de avizul Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi de poziţia celor nemulţumiţi.

"Domnul Toader a sintetizat într-un proiect, într-o schiţă de proiect ceea ce a înţeles domnia sa din discuţiile cu ceilalţi sau a preluat mot-a-mot anumite sugestii ale unor actori din domeniul justiţiei. A ieşit cu ele pe piaţă, a provocat dezbatere. Va trimite acel proiect la Consiliul Superior al Magistraturii, să vedem cu ce vine.

Încă la Guvern oficial nu a venit. Când va veni, eu vă asigur că voi ţine cont atât de avizul CSM, cât şi de poziţia tuturor celor din piaţă şi când vorbesc din piaţă, vorbesc chiar şi din piaţa din faţa clădirii Guvernului, dar şi din această 'piaţă' a lumii justiţiei", a declarat marţi seară, la România TV, premierul Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Cât despre criticile care au vizat propunerilor promovate de Tudorel Toader, prim-ministrul a precizat: "Critica este factor de progres, dacă este făcută cu argumente".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne