Comunitatea românească din Toronto se pregăteşte intens pentru întâmpinarea Simonei Halep

Comunitatea românească s-a pregătit intens pentru susţinerea sportivilor români la turneul de tenis Rogers Cup 2017, ce are loc în Toronto (WTA), în perioada 5-13 august.
RogersCup - Şezătoare a comunităţii româneşti din Toronto pentru confecţionarea de steguleţe şi evantaie: de la stanga la dreapta: Dr. Anna Burtea, Laura Moraru, Creola Pora şi Angelica Burlacu. (Maria Matyiku / The Epoch Times)
Maria Matyiku
05.08.2017

Turneul de tenis Master Series din Canada, cunoscut şi sub numele de Rogers Cup, găzduieşte anul acesta competiţia feminină în Toronto şi pe cea masculină la Montreal. În fiecare an, cele două competiţii, masculină şi feminină, fac schimb de locaţii. Mai exact, anul trecut turneul masculin a avut loc în Toronto, iar cel feminin la Montreal.

Astfel, galeria românească din Toronto se pregăteşte intens să o întâmpine pe câştigătoarea turneului feminin Rogers Cup 2016, Simona Halep, care va evolua anul acesta în Toronto.

În 2017, România va avea o participare masivă la acest turneu datorită suportului de excepţie al comunităţii româno-canadiene de la turneul feminin al Rogers Cup din 2015, care nu a rămas fără ecou. Şi pentru că suporterii români au fost unici în felul cum au susţinut sportivii acum doi ani, organizatorii de la Rogers Cup au invitat galeria românească la meciuri, oferindu-le o rată exclusivă de reduceri la bilete.

De organizarea galeriei şi procurarea biletelor se ocupă Rucsandra Şăulean, care a obţinut bilete la preţuri promoţionale pentru aproximativ 300 de suporteri.

"Este un număr record, fiind cea mai mare apariţie de grup din istoria turneelor Rogers Cup. Din acest motiv, organizatorii mi-au cerut să trimit un nume de grup cu care centrul media să remarce galeria românilor în comentariile sale, declară pentru Epoch Times, Rucsandra.

Galeria românească, bine organizată, este o prezenţă pozitivă care creează suspans şi animaţie, cântând şi aplaudând cu entuziasm, încurajând jucătorii români, făcându-i să simtă că o mică parte din România este acolo cu sufletul alături de ei.

Rogers Cup 2015 - Galeria românească (Maria Matyiku / The Epoch Times)
Rogers Cup 2015 - Galeria românească (Maria Matyiku / The Epoch Times)

În urmă cu câteva zile, un grup de românce au organizat o şezătoare pentru confecţionarea de steguleţe şi evantaie în culorile tricolorului. La şezătoarea care a avut loc acasă la Creola Pora a fost invitat şi un reporter Epoch Times. Unele românce au ajutat cu fonduri pentru achiziţionarea materialelor, altele au donat accesorii, iar în final, fiecare dintre ele şi-a oferit timpul şi priceperea pentru confecţionarea steguleţelor şi evantaielor.

Trecem în revistă câteva dintre româncele pe care le-am întâlnit cu această ocazie: Laura Moraru, Angelica Burlacu, Loredana Nicolescu, Florina Hogiu, Iris Mihăilă precum şi dr. Anna Burtea, directorul executiv şi unul dintre membrii fondatori ai Fundaţiei „Inimă de Copil” din Galaţi. Dr. Anna Burtea s-a aflat în Canada pentru a participa la o conferinţă de caritate, prilej cu care a trecut şi prin comunităţile româneşti care au strâns donaţii pentru fundaţie.

Aflate pe ultima sută de metri cu pregătirile, româncele continuă să fie foarte ocupate cu confecţionarea rochiilor şi tricourilor în culorile roşu, galben sau albastru, pentru galerie.

Rogers Cup 2015 (arhivă): Galeria românească se organizează eficient şi este o prezenţă pozitivă care crează suspans şi animaţie (Maria Matyiku / The Epoch Times)
Rogers Cup 2015 (arhivă): Galeria românească se organizează eficient şi este o prezenţă pozitivă care crează suspans şi animaţie (Maria Matyiku / The Epoch Times)

În grupul de fani creat în mediul social on-line, ideile de a crea o atmosferă cât mai spectaculoasă şi cu efect la public continuă să curgă. Mai sunt câteva zile şi vom vedea rezultatele.

Danny Tănase, una dintre cele mai înflăcărate susţinătoare ale Simonei din Toronto, ne-a declarat: „Chiar dacă acum suntem la ultimele pregătiri, am început încă de acum două luni discuţiile legate de strategie şi organizare a galeriei româneşti”.

Danny Tănase a mai afirmat că abia aşteaptă întâlnirea cu Simona:

„Aştept cu nerăbdare fiecare minut care trece până la întâlnirea cu Simona şi ceilalţi jucători români. Am început să o visez noaptea, parcă m-am virusat cu Simona. Simt că atunci când ea câştigă parcă câştig şi eu, când pierde ea, parcă pierd şi eu. Îi doresc Simonei să câştige turneul, iar eu îmi doresc să mă întâlnesc din nou cu ea, să am autograful ei.

Pe durata turneului voi fi atât de prinsă încât sunt conştientă că nu mă voi putea concentra la lucru, aşa că îmi voi lua concediu să pot vedea şi susţine pe toţi jucătorii. Numai când o văd cât suflet pune şi cât munceşte fata asta, o simt parcă în minte şi în sânge.

Cred că merită să câştige un grand slam. O văd complet schimbată, este mult mai puternică, o văd cum se mişcă pe teren cât şi confidenţa cu care intră pe teren şi îmi dau seama că fata asta va câştiga. Am văzut cât a luptat pentru fiecare punct, mai ales pe căldura infernală de la Washington.

În 2015, la întâlnirea de final cu fanii din comunitate, Simonei Halep i s-a oferit un steag cu semnăturile noastre. Şi în acest an îi vom pregăti o surpriză specială.

Sperăm ca Simona şi ceilalţi jucători să fie bucuroşi şi încurajaţi de susţinerea noastră şi vom avea grijă să nu îi încurcăm între game-uri, să nu deranjăm pe ceilalţi”, ne-a mai declart Danny Tănase la final.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor