Cioloş, dispus să îşi continue mandatul. Exclude însă intrarea într-un guvern cu PSD, sau PNL-PSD

Este pregătit să îşi continue mandatul, însă nu în orice condiţii. Premierul Dacian Cioloş exclude din start orice asociere cu PSD-ul lui Liviu Dragnea, dar nu ar merge nici pe varianta unui mare guvern PNL-PSD.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş s-a declarat dispus să îşi continue mandatul după alegerile parlamentare din iarnă, însă nu în orice formulă - este exclusă varianta intrării într-un guvern cu PSD, sau de uniune naţională PSD-PNL, reiese dintr-un interviu acordat, joi, de şeful tehnocraţilor publicaţiei hotnews.ro

Întrebat dacă va accepta o propunere şi apoi o nominalizare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru postul de premier, în contextul în care USR şi PNL au anunţa deja că îl susţin, Dacian Cioloş a replicat:

"Haideţi să treacă alegerile şi să vedem rezultatul. Dacă construim iar o campanie electorală în jurul unei persoane şi încercăm să facem dintr-o persoană o icoană, după părerea mea nu e ceea ce aşteaptă oamenii. Sigur, eu am spus că nu mă feresc să mă implic, dar nici nu cred că sunt indispensabil. Dacă vreţi să fiu direct. Am spus că nu mă dau de-o parte să mă implic, aşa cum cum am făcut-o şi în noiembrie anul trecut.

Dar în acelaşi timp nici nu vreau ca această dezbatere să fie construită în jurul ideii dacă candidează sau nu la postul de premier cutare persoană. Cu ce să candidăm? Deocamdată, e important să vedem dacă oamenii, dacă o majoritate susţine o astfel de abordare, dacă susţin ideile de-acolo. Cred că asta e important acum."

Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş nu este dispus să conducă un eventual guvern de uniune naţională PNL-PSD în urma alegerilor parlamentare din iarnă.

"Eu cred că în momentul de faţă România are nevoie de o guvernare clară, cu o direcţie clară, sau într-o parte sau în alta. Eu personal, pornind şi de la experienţele trecutului, nu cred că o astfel de structură de guvernare ar putea funcţiona în perioada următoare. Şi, oricum, eu nu mă văd implicat într-o astfel de structură. (...) Eu cred că acum nu de compromisuri de acest gen e nevoie, ci de un angajament clar.

Eu cred că e important ca cei care vin acum în campanie cu puncte de vedere de multe ori aproape antagonizate să arate că pot să şi construiască, nu doar să se opună celorlalţi. Exclud să mă implic într-un guvern de mare coaliţie care n-ar avea o direcţie clară de reformă. E important să continuăm anumite reforme, să integrăm aşteptările oamenilor de a guverna altfel, onest, transparent, pe baza de profesionalism cu obiective clare", a explicat premierul.

De altfel, Dacian Cioloş a punctat că nu se vede personal implicat într-o formulă de guvernare care ar include partidul condus de Liviu Dragnea.

Pentru a citi integral interviul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne