Mihai Viteazul şi Ţepeş dau "deşteptarea" partidelor: "Pohta ce am pohtit noi a fost ca ţara să fie întreagă!"

La 100 de ani de la marea Unire este inadmisibil să ne lipsească Basarabia, le-au transmis tinerii unionişti politicienilor, în timp ce pe bucureşteni i-au invitat să se alăture marşului „Luptă pentru Basarabia”, care se va desfăşura în Bucureşti sâmbătă, începând cu ora 14:00.
Flashmob al Platformei Unioniste Acţiunea 2012
Flashmob al Platformei Unioniste Acţiunea 2012 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 au organizat, joi, o serie de flash mob-uri inedite, menite să dea "trezirea clasei politice", pentru ca aceasta să-şi asume Unirea Basarabiei cu România ca principal proiect de ţară. Flash mob-urile de astăzi prefigurează un mare marş unionist programat să aibă loc în Capitală sâmbătă, 22 octombrie, începând cu ora 14.00 şi având ca punct de pornire Hanul lui Manuc.

Purtând măşti cu chipurile a 10 figuri emblematice ale istoriei României - precum Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Carol I, Regina Maria, Avram Iancu etc. - tinerii unionişti au făcut să răsune îndelung, în faţa sediilor PSD, PNL, ALDE, PMP, USR vuiet de sirenă şi le-au transmis liderilor politici că se aşteaptă ca partidele să acţioneze în direcţia reîntregirii ţării.

"Ne-am adunat astăzi aici, simbolic, conducători ai României din diferite epoci, figuri istorice, pentru a da trezirea clasei politice din România. Mergem la toate partidele politice, PSD, PNL, ALDE, PMP, USR, pentru a anunţa că noi am aflat că sunt în căutarea unui proiect de ţară. Am venit să le arătăm care e proiectul de ţară, proiectul pe care l-am avut şi noi dintotdeauna, unirea românilor în acelaşi stat.

Azi venim simbolic să transmitem un mesaj din trecut pentru ca sâmbătă să strângem oastea ce mare: 10 -20.000 de bucureşteni vor da un semnal pentru întreaga clasă politică - singurul proiect de ţară este Unirea! Aşteptăm de la viitorii concurenţi electorali să-şi asume proiectul nostru şi după marş, să înceapă asumarea acestui proiect de ţară. Toată clasa politică trebuie să-l asume. Invităm toţi bucureştenii să se alăture la oastea cea mare pe care domnitorii o convoacă la Hanul lui Manuc şi invităm politicienii să se trezească", a declarat, în faţa sediului PSD, liderul Acţiunii 2012, George Simion, purtând o mască cu figura lui Mihai Viteazul.

"Sunt Mihai Viteazu şi am venit să transmit la toate partidele politice, pohta ce-am pohtit noi, domnitorii şi conducătorii acestei ţări a fost ca ţara să fie întreagă! Nu putem să avem 100 de ani de la marea Unire şi să ne lipsească Basarabia. 2018 nu poate să însemne o sărbătoare dacă Basarabia nu e acasă. Vedem diferite proiecte şi platforme politice, dar nu vedem ce ne doare pe noi, nu vedem ceea ce a reprezentat cauza înaintaşilor noştri, Unirea! (...) Nu am văzut asta la Dl Cioloş, la PSD, la PNL, la noile partide politice. Vorbesc de un iluzoriu parcurs european, sunt farisei şi nu vor să facă nimic pentru ţara asta, cum au făcut înaintaşii lor!", a adăugat ulterior Simion reiterându-şi invitaţia la Marş lansată către bucureşteni.

"Am venit de la Comana să îi dojenesc cu palma, de trăiau în vremea mea, aş fi folosit ţeapa!" le-a transmis şi Vlad Ţepeş politicienilor.

La sediul PNL, cei care au transmis un mesaj politicienilor au fost regele Carol I, care a reamintit că şi el a fost de origine germană, precum preşedintele de ţară dat de liberali şi a luptat pentru o Românie reunificată, şi Regina Maria, care a vorbit şi ea despre reîntregirea neamului românesc.

Am luptat în primul război mondial şi am fost alături de ostaşi. Am luptat să fiu regină într-o Românie reîntregită, cu Basarabia, Cetatea Albă, Cernăuţi. Nu înţeleg ce s-a întâmplat între timp! Am auzit că preşedintele partidului în faţa căruia ne aflăm e tot o femeie, o invit pe Dna Gorghiu să facă tot ce poate pentru reunirea Basarabiei cu România!", a declarat "Regina Maria."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne