Va candida sau nu Dragoş Pîslaru la parlamentare? Ministrul Muncii a luat o decizie finală

"Avem nevoie de locuri de muncă, de salarii decente, de servicii sociale. Nu de pomeni electorale. E nevoie de o reformă fundamentală în aceste domenii ale Ministerului Muncii. Asta este misiunea mea", a subliniat ministrul Dragoş Pîslaru, care a decis în final să nu candideze la parlamentare.
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii)
Dragos Pîslaru(Ministrul Muncii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi a primit "oferte onorante de la partide serioase şi orientate către viitor", ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a luat decizia să nu candideze la alegerile parlamentare din această iarnă.

"Speculaţii au fost destule. Intrăm într-o perioadă sensibilă în care orice afirmaţie sau decizie este folosită electoral. Cred că trebuie să elimin acest spaţiu de manevră speculativă în dezbaterea publică. Nu voi candida la aceste alegeri parlamentare. În destule rânduri am fost afiliat politic - de către alţii - pe unde s-a putut.

Au fost ziarişti care m-au întrebat totuşi şi pe mine despre aceste zvonuri. Ei şi-au făcut datoria în mod onest şi le mulţumesc public pentru felul în care au ales să îşi facă meseria. Am primit oferte onorante de la partide serioase şi orientate către viitor şi cred că implicarea politică este importantă pentru consolidarea democraţiei şi dezvoltarea tării. Şi atunci rămâne întrebarea de ce am luat decizia de a nu mă implica acum", a scris joi, pe contul său de Facebook, Dragoş Pîslaru.

Celor care îşi pun această întrebare, şi evident, opiniei publice, tehnocratul le răspunde că datoria sa este de a duce la bun sfârşit proiectele pe care le-a început la Ministerul Muncii.

"Mi-am asumat alături de premierul Cioloş şi alături de colegii din Guvern misiunea de a reforma şi a construi măsuri şi principii oneste, sustenabile şi predictibile în politica de ocupare, salarială şi în domeniul asistenţei sociale. Avem nevoie de locuri de muncă, de salarii decente, de servicii sociale. Nu de pomeni electorale. E nevoie de o reformă fundamentală în aceste domenii ale Ministerului Muncii. Lucrăm intens la ea într-o echipă formidabilă şi o vom livra.

Chiar dacă utilizarea excesivă a cuvântului "reformă" a dus la deprecierea semnificaţiei acestuia, eu cred că a elabora - într-un timp totuşi scurt - un set de măsuri, instrumente şi principii care să servească dezvoltării României pe termen mediu şi lung înseamnă reformă în adevăratul sens al cuvântului. Asta este misiunea mea. Asta este misiunea Guvernului. Asta îmi doresc să fie misiunea viitorului Parlament al României", a subliniat Dragoş Pîslaru.

Deşi nu va candida la aceste alegeri parlamentare, oficialul a subliniat că, fără doar şi poate, s-ar bucura însă să vadă proiectele de la Ministerul Muncii continuate şi puse în aplicare în interesul românilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne