Chirilă: Uită că au avut în stradă 600.000 de oameni pentru mult mai puţin decât ce pregătesc acum

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Unul dintre reprezentanţii "Generaţiei Facebook", solistul Tudor Chirilă i-a avertizat de politicienii de la putere că, în februarie, au avut în stradă 600.000 de oameni ieşiţi pentru mult mai puţin decât ce se pregătesc ei să facă acum în Justiţie.

Vă prezentăm mai jos postarea lui Tudor Chirilă:

"Deci eu înţeleg că politicienii români în frunte cu Dragnea vor binele ţării şi au descoperit cum toate lucrurile din ţara asta merg prost din cauza unui singur om: Laura Codruţa Kovesi. Care îi hăituieşte pe ei şi nu îi lasă să-şi facă treaba. Păi hai să vedem cum şi-au făcut ei treaba până acum. De 27 de ani ţara asta este condusă (a se citi jefuită) de FSN şi declinările sale: PSD, PNL, PDL, USL, ALDE şamd. după cum urmează:

De 27 de ani nu reuşim să construim o autostradă care să lege Constanţa de Arad.

De 27 de ani nu reuşim să avem un sistem de sănătate funcţional care să asigure servicii medicale de calitate românilor, spitalele de stat colcăie de bacterii şi riscă să devină doar centre de distribuţie a pacienţilor către privat, asta dacă au bani, sau centre de moarte sigură pentru alţi pacienţi nefericiţi.

De 27 de ani educaţia face regrese alarmante, atât de alarmante încât am reuşit să ne întoarcem la editura unică, la manual de sport şi, cine ştie, în curând la manualul unic pe care oricum elevii nu l-ar avea niciodată pe bănci la timp.

De 27 de ani exodul românilor care pleacă să muncească în străinătate nu poate fi oprit, dar ei sunt înjuraţi de politicienii care nu se pot folosi de voturile lor.

De 27 de ani presa românească a încăput încet, dar sigur în mâinile unor patroni care în marea lor majoritate au fost condamnaţi pentru diverse fapte de corupţie.

De 27 de ani traficul în toate marile oraşe ale ţării culminând cu Bucureştiul este infernal şi nimic nu s-a întreprins pentru rezolvarea situaţiei, astfel încât străzile, drumurile, şoselele au ajuns un câmp de curse şi de bătaie pentru şoferi disperaţi.

De 27 de ani birocraţia administrativă reprimă cele mai multe din iniţiativele tinerilor antreprenori, iar cei care reuşesc să se descurce în acest haos administrativ sunt aproape bolnavi de nervi.

De 27 de ani, în România, toate întreprinderile şi moştenirile industriale mari ale comunismului au fost privatizate pe nimic şi toate şpăgile imense aferente acestor "privatizări" au intrat în buzunarele aceleiaşi clase politice şi asta mult înainte de întrarea României în UE căreia i se reproşează că vrea să transforme România în colonie.

De 10 ani, de când am intrat în UE, am reuşit să fim pe ultimul loc la absorbţia fondurilor europene, adică uniunea asta pe care o înjură zilnic Dragnea, PSD şi păpuşile de la televiziunile lor ne-a dat bani ca să facem autostrăzi şi noi nu i-am cheltuit. Şi tot uniunea asta europeană ne-a obligat să luptăm împotriva corupţiei prin reformarea justiţiei şi le bate obrazul nesimţiţilor ăstora care ne conduc de 27 de ani când vor să modifice legile ca să poată să conducă şi să jecmănească liniştiţi ţara asta aşa cum au făcut-o până acum.

Deci pentru toate nenorocirile care se întâmplă de 27 de ani în România şi care au început să fie pedepsite, dar mai ales devoalate de vreo zece ani încoace, vinovată este Laura Codruţa Kovesi, din câte înţeleg. Toată energia majorităţii politicienilor din Parlamentul României este îndreptată către modificarea legilor justiţiei şi schimbarea procurorului şef al DNA, singura instituţie care îi mai întreabă de sănătate pe aceşti minunaţi oameni care conduc curat, cinstit şi competent România de 27 de ani, nu?

Eu n-am văzut persoană publică mai demonizată şi mai terfelită în ultimii ani decât Kovesi. De către ăştia care vor să ne explice cum o instituţie nu-i lasă pe ei să facă autostrăzi, să reformeze sănătatea, educaţia şi justiţia, să găsească soluţii pentru trafic şi parcări, să-i ajute pe oameni să-şi plătească taxele sau să-i aducă pe români acasă sau să facă absorbţie de fonduri europene.

În mare parte au reuşit şi reuşesc să ţină captiv în faţa televizoarelor un public de care îşi bat joc şi care priveşte nişte păpuşi, dar nu poate să vadă sforile din spatele televizorului. Dar uită că în februarie au avut în stradă 600000 de oameni ieşiţi pentru mult mai puţin decât ce se pregătesc ei să facă ACUM. Şi una din lozincile preferate ale oamenilor ăia din stradă pe care i-au mânjit cum au putut în faţa aceluiaşi public captiv era: DNA să vină să vă ia! Şi oamenii ăia nu pot fi prostiţi pentru că aţa e foarte albă şi cusătura e groasă şi prost făcută. Şi mai devreme sau mai târziu orice cusătură prost făcută se rupe. Nici măcar croitorul Curţii Constituţionale nu mai poate s-o dreagă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne