Năsui: Au apărut cifrele execuţiei bugetare pentru primele 8 luni, iar situaţia e clară

Cifrele execuţiei bugetare operate de Guvern pentru primele 8 luni ale anului arată că PSD-ul lui Liviu Dragnea a operat una dintre cele mai mari şi rapide transferuri de resurse înspre bugetari, a remarcat deputatul Claudiu Năsui.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)

Au apărut cifrele execuţiei bugetare pentru primele 8 luni, iar situaţia e clară - PSD a operat una dintre cele mai mari şi rapide transferuri de resurse înspre bugetari, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Claudiu Năsui.

"De unde au venit banii? Din economia privată, de la cei care plătesc taxe şi impozite (mai ales pe muncă), din investiţii şi din datorie externă", a explicat Claudiu Năsui.

Parlamentarul a prezentat câteva cifre ce sintetizează aproape toată povestea:

- investiţii (incluzând cheltuieli de capital şi programe de dezvoltare): -29.5%

- cheltuielile de personal: 21.4%

- asistenţă socială: 11.3%

- deficit bugetar: 109.2%

"Astfel deficitul pentru primele 8 luni ajunge la 0.78% din PIB, faţă de 0.41% anul trecut. Speranţa Guvernului este să reuşească să oprească creşterea deficitului la 3% prin creşteri de taxe, nu prin scăderea cheltuielilor", a precizat Claudiu Năsui.

Potrivit deputatului, o creştere generală a cheltuielilor de personal ascunde, însă, o cifră mult mai mare şi revelatoare pentru intenţiile guvernării PSD.

"Unde au crescut cel mai mult salariile? În bazinul electoral cel mai mare al PSD: în administraţia locală, de unde provine domnul Dragnea. Acolo au crescut cheltuielile de personal cu 31.5%", a arătat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne