Deputat USR Tudor Pop: Rectificarea bugetului Primăriei Capitalei aruncă în aer spitalele

În timp ce spitalele administrate de Primărie stau să se prăbuşească, coaliţia PSD-ALDE a decis să scadă cu 83% bugetul pentru investiţii, consolidări şi achiziţii pentru spitale şi policlinici. În schimb, firmele nou înfiinţate de Firea vor primi sume enorme...
Tudor Pop, USR
Tudor Pop, USR (Facebook)

Rectificarea bugetară anunţată de primarul general Gabriela Firea va duce în pragul colapsului sistemul sanitar din Capitală, avertizează deputatul USR Tudor Pop, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

Astfel, în timp ce spitalele administrate de Primărie stau să se prăbuşească, cei de la PSD şi ALDE au decis să scadă cu 83% bugetul pentru investiţii, consolidări şi achiziţii pentru spitale şi policlinici - de la 4.208 mii lei la 751 mii lei. Diferenţa de 3,457 mii lei se va reflecta în pierderi de vieţi omeneşti, consideră Pop.

Concret, la rectificarea bugetară se taie bugetul de achiziţii de medicamente, materiale sanitare, paturi de spitale, dar creşte bugetul de achiziţii de calculatoare, maşini de serviciu, pentru că firmele nou înfiinţate la iniţiativa Gabrielei Firea primesc sume enorme, pe care să le administreze "privilegiaţi ai actualei conduceri." Astfel, conducerea Primăriei Capitalei îşi continuă politicile discreţionare în propriul folos şi ignoră interesul cetăţenilor din Bucureşti, precizează USR într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

“Rectificarea bugetară propusă de doamna Firea este o palmă dată bucureştenilor. Este dovada unui dispreţ suveran la adresa educaţiei, a sănătăţii, a infrastructurii, protecţiei mediului şi a transportului în comun. Când vine vorba de sănătatea oamenilor, jocurile politice trebuie să înceteze. Doamna Firea trebuie să înţeleagă că banii publici nu sunt disponibili pentru a întreţine structuri paralele private, precum cele 19 companii”, a declarat deputatul USR Tudor Pop.

Tudor Pop mai reaminteşte că bugetul Primăriei Capitalei a fost rectificat negativ, după cheltuieli masive, (în mare parte inutile pe spectacole şi serbări) în prima jumătate a anului, care au depăşit cu mult bugetul programat la începutul anului.

Din propunerea de rectificare ce va fi supusă votului Consiliului General al Primăriei Capitalei, în data de 28 septembrie 2017, reiese că primăria Capitalei este interesată să suplimenteze bugetele de construcţie a unor ansambluri monumentale, creşterea bugetelor muzeelor şi teatrelor, instituţiilor de cultură şi culte religioase.

„Dorinţa de populism a doamnei primar Gabriela Vrânceanu Firea este reflectată prin suplimentarea bugetelor alocate ansamblelor monumentale care pot fi inaugurate public cu fanfară şi tăiere de panglică. Nu negăm necesitatea unui monument dedicat regelui Ferdinand, dar negăm prioritizarea şi urgenţa suplimentării bugetului realizării acestuia în detrimentul modernizării spitalelor din Bucureşti. Bucureştiul este mai nepregătit în acest moment pentru un eveniment nefericit similar celui din noiembrie 2015 de la Colectiv”, a explicat Tudor Pop, deputat USR şi membru al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor.

În consecinţă, deputatul USR Tudor Pop face un apel public la Gabriela Firea să revizuiască de urgenţă aceste propuneri de rectificare bugetară sau să plece.

”Oraşul acesta are nevoie de un manager profesionist, nu de un politruc pus pe japca banului public. De asemenea, îi invit pe bucureşteni şi pe toţi parlamentarii de Bucureşti să participe alături de USR la Consiliul General al Primăriei, care va avea loc joi, 28 octombrie”, a anunţat deputatul USR Tudor Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne