Vlad Alexandrescu: Tăriceanu, unul dintre politicienii favoriţi ai agenţiei de propagandă a Kremlinului

Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Facebook, Vlad Alexandrescu)

Senatorul USR Vlad Alexandrescu îl taxează dur pe şeful Senatului, după ce acesta a trimis-o pe Kovesi să dea mâna cu Putin, pe motiv că a sesizat CSM cu privire la declaraţiile făcute de ministrul Justiţiei pe tema dosarului Belina.

"Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a îndemnat-o azi pe Laura Codruţa Kovesi să „meargă în Rusia să dea mâna cu dl. Putin”.

Trebuie să ai mult tupeu sau memorie scurtă să emiţi asemenea bazaconii când n-au trecut nici doi ani de când acelaşi domn Tăriceanu îl invita la Bucureşti pe Serghei Narîşkin, preşedintele Dumei ruse, aflat pe lista demnitarilor ruşi care aveau interdicţie de intrare în UE", scrie, pe Facebook, fostul ministru al Culturii.

Vlad Alexandrescu reaminteşte că Tăriceanu a făcut, prin declaraţiile sale, deliciul agenţiei de propagandă a Kremlinului şi îl anunţă că tupeul politicianist nu îi va fi tolerat.

"Ultima oară când am verificat, Călin Popescu-Tăriceanu era unul dintre politicienii români favoriţi ai Sputnik News, agenţia de propagandă a Kremlinului, în mod special pentru dezamăgirile lui antieuropene.

Îl asigur pe Călin Popescu Tăriceanu că nu avem memoria scurtă şi nici nu tolerăm tupeul politicianist cu care îşi fardează ambiţiile autoritariste", adaugă Alexandrescu.

Reamintim că şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat "absolut siderat" de reacţia procurorului-şef DNA, Laura Codruţei Kovesi, în cazul afirmaţiilor făcute de ministrul PSD al Justiţiei, Tudorel Toader, în legătură cu dosarul Belina.

''În ceea ce priveşte acţiunea doamnei Kovesi, nu pot decât să constat următorul lucru: nu mai are nimeni dreptul să emită niciun fel de părere, niciun punct de vedere pe chestiunile referitoare la Justiţie, pe problemele referitoare la funcţionarea DNA. Dânsa s-a supărat şi l-a reclamat pe ministru. Eu sunt absolut siderat când văd asemenea acţiuni, care denotă şi o necunoaştere până la urmă a esenţei juridice. Cred că ministrul a fost extrem de clar în ceea ce a spus, subliniind faptul că legile şi ordonanţele de urgenţă pot fi contestate la CCR.

Iar celelalte piese de legislaţie la care s-a referit, cum sunt şi hotărârile de guvern, ordinele de miniştri, şamd, fac obiectul sesizării la contenciosul administrativ. Şi nu cred că trebuie să se supere nimeni în această privinţă. Nu cred că există în România posibilitatea creării unei supraputeri care să controleze Parlament, Guvern aşa cum doreşte doamna Kovesi. Dacă ea consideră că ăsta este modelul de urmat, poate să meargă în Rusia şi să dea mâna cu domnul Putin", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne