Birourile permanente ar putea discuta luni nominalizarea lui Eduard Hellvig

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ar putea discuta luni nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al SRI, a anunţat vineri preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, relatează Agerpres.

Liberalul, nominalizat de Klaus Iohannis pentru funcţia de şef al SRI, ar urma să fie audiat mai întâi în comisiile de specialitate, după care va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru a vota numirea acestuia, a explicat preşedintele Senatului.

În ceea ce priveşte competenţele lui Eduard Hellvig, Tăriceanu a evitat să-şi critice colegul liberal, mulţumindu-se să afirme doar că acesta nu prea s-a remarcat în PNL.

"Pe domnul Hellvig îl cunosc destul de puţin, nu era o prezenţă care să se fi făcut remarcată în mod deosebit în PNL. Şi de aceea nu îmi pot permite să fac alte comentarii la adresa sa, cu privire la competenţele politice sau profesionale pe care le are, dar trag concluzia că, din moment ce a fost nominalizat de preşedinte, aceasta este cea mai bună propunere pe care a putut să o facă şi sigur că Parlamentul va trebui să trateze în mod legal, constituţional această chestiune", a declarat Tăriceanu.

De asemenea, şeful Senatului a evitat o poziţie tranşantă şi în ceea ce priveşte sprijinul PLR-ului pentru această numire, afirmând că îşi va anunţa punctul de vedere asupra nominalizării lui Hellvig după ce se va fi consultat cu colegii din PLR şi din coaliţia de guvernare.

Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze şi asupra faptului că Eduard Hellvig este considerat un apropiat al preşedintelui Klaus Iohannis.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, nominalizarea venind pe fondul unor acuzaţii fulminante lansate de Elena Udrea la adresa actualului şef al Serviciului, Florian Coldea. Printre altele, Udrea l-a acuzat pe Coldea că s-a implicat în campania electorală, de partea lui Iohannis.

Nominalizarea lui Hellvig a fost bine primită de mai toate partidele şi liderii politici (UNPR, UDRM, viitorul nou PSD al lui Geoană), inclusiv fostul premier Adrian Năstase lăudând propunerea lui Iohannis.

Critici vehemente la adresa acestei numiri au venit dinspre Traian Băsescu şi Elena Udrea: " reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant!!!", a scris fostul preşedinte pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne