Liberalii ar putea încerca să-l debarce pe Tăriceanu din fruntea Senatului

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Solicitarea de revocare a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar putea fi depusă în cursul acestei săptămâni, într-una dintre şedinţele de plen, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

”În mod evident, vom depune acea solicitare pentru revocarea preşedintelui (Senatului, n.r.) Călin Popescu Tăriceanu la momentul oportun. Probabil chiar în această săptămână”, a declarat Stroe, întrebat fiind despre decizia liderilor PNL cu privire la momentul propunerii de revocare a lui Călin Popescu Tăriceanu din poziţia de preşedinte al Senatului.

Potrivit Mediafax, Stroe a menţionat că solicitarea PNL ar putea fi înaintată chiar într-una dintre şedinţele de plen ale Senatului.

Reamintim că pe 7 februarie, co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, anunţa că liberalii şi-au propus schimbarea conducerii Senatului.

De la anunţul Alinei Gorghiu şi până acum, se pare că Vanghelie şi Geoană, cei care speră să rupă o bucată cât mai mare din PSD, au avut discuţii de taină cu liderii PNL pe tema schimbării majorităţii parlamentare.

Pe 10 ianuarie, senatorul Mircea Geoană şi primarul sectorului 5 Marian Vanghelie s-au aflat în Parlament pentru "o întâlnire de taină" cu liderul deputaţilor liberali Ludovic Orban şi cu alţi parlamentari PNL. Surprinşi de camerele de luat vederi, cei doi foşti pesedişti care şi-au propus să guverneze ţara alături de liberali nu au vrut să dea detalii despre întâlnire şi nici să o confirme.

O zi mai târziu, miercuri, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu a declarat că liberalii au început strângerea de semnături în rândul senatorilor pentru proiectul de hotărâre care vizează revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, funcţie în care a ajuns cu sprijinul PSD şi al lui Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne