Victor Ponta despre Eduard Hellvig: Este coautor al loviturii de stat din 2012

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Nominalizat de Klaus Iohannis pentru postul de director al SRI, "Edi" Hellvig pare a fi pe placul (mai) tuturor liderilor politici, inclusiv pe cel al premierului Victor Ponta.

"Am fost informat de către preşedinte personal despre propunerea pe care o va face. Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, ba mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL. E unul dintre cei cu care am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez aşa din propagandă, este alături de mine, de Crin Antonescu şi de Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012. Strict asupra persoanei dlui Hellvig nu am absolut nimic, dimpotrivă, ba chiar cred că este un om echilibrat şi care poate să-şi facă foarte bine datoria. Noi, ca principiu, am considerat că la conducerea serviciilor ar fi fost, din punctul nostru de vedere, mai bine o persoană neimplicată politic, dar e dreptul preşedintelui să propună acest lucru", a declarat Ponta, citat de stiripesurse.ro.

Ponta, care, în calitate de preşedinte PSD poate influenţa votul din Parlament în ceea ce priveşte numirea lui Hellvig în fruntea SRI-ului, a fost întrebat, potrivit sursei citate, dacă are o poziţie publică faţă de anunţul UNPR de a-l susţine pe Eduard Hellvig la şefia SRI, făcut înainte să existe consultări formale în coaliţie pe această temă, el răspunzând că este dreptul UNPR, nefiind o chestiune de guvernare.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, nominalizarea venind pe fondul unor acuzaţii fulminante lansate de Elena Udrea la adresa actualului şef al Serviciului, Florian Coldea. Printre altele, Udrea l-a acuzat pe general că s-a implicat în campania electorală, de partea lui Iohannis.

Nominalizarea lui Hellvig a fost bine primită de mai toţi actorii care au un cuvânt de spus pe scena politică (UNPR, UDRM, viitorul nou PSD al lui Geoană), inclusiv fostul premier Adrian Năstase exprimându-se laudativ la adresa lui "Edi."

Critici vehemente la adresa acestei numiri au venit dinspre Traian Băsescu şi Elena Udrea: "Premierul de la Grivco" reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant!!!", a scris Traian Băsescu pe contul său de Facebook.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.