Vanghelie "rătăcit" prin Parlament. Întâlnire de taină între liberali şi maziliţii PSD-ului - surse

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Inamici declaraţi ai "sultanatului lui Victor Ponta", senatorul Mircea Geoană şi primarul sectorului 5 Marian Vanghelie s-au aflat marţi în Parlament pentru "o întâlnire de taină" cu liderul deputaţilor liberali Ludovic Orban şi cu alţi parlamentari PNL, relatează stiripesurse.ro, citând surse politice.

Surprinşi de camere de luat vederi, cei doi foşti pesedişti care şi-au propus să guverneze ţara alături de liberali nu au vrut să dea detalii despre întâlnire şi nici să o confirme.

Marian Vanghelie a făcut astăzi o vizită surpriză la Parlament, el participând la o întâlnire cu liderii PNL, în biroul lui Ludovic Orban, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Potrivit gândul.info, "întâlnirea de taină" a avut loc în biroul lui Ludovic Orban de unde a ieşit, cu doar câteva minute înaintea lui Marian Vanghelie, şi co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu. La câteva secunde, la etajul al doilea din Parlament, a apărut şi Mircea Geoană, care, văzând reporterii, s-a întors şi l-a sunat Vanghelie.

"Încolţit" de reporteri, primarul sectorului 5 a susţinut că nici nu avea idee unde se află şi că s-a rătăcit: "Eu... eu nici nu mă pricep... eu m-am rătăcit pe aici", a declarat Vanghelie înainte de a pleca cu liftul împreună cu Mircea Geoană.

Potrivit stiripesurse.ro, se pare că liberalii şi grupul coagulat în jurul lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie se află pe ultima sută de metri pentru crearea unei noi majorităţi la Senat, pentru schimbarea din funcţie a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Reamintim că liderul PNL, Alina Gorghiu, nu şi-a ascuns intenţia de îl schimba pe Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului:

"Acest lucru nu l-am ascuns public, încercăm schimbarea preşedintelui Senatului, în schimb, aş dori să facem lucrurile înainte şi să vedem cum se va întâmpla", declara în urmă cu trei zile Gorghiu.

Întrebată de câte voturi mai au nevoie liberalii pentru a-l detrona pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul PNL a evitat un răspuns direct:

"Nu am să vă răspund în cifre. O să vedeţi în momentul în care o să depunem solicitarea de schimbare a preşedintelui Senatului câte voturi avem în plus şi, sigur, lucrurile se vor limpezi."

În ceea ce-i priveşte pe Geoană şi Vanghelie, la rândul lor, nici aceştia nu au făcut vreun secret din intenţia de a accede la putere alături de liberali. În viziunea celor doi, România nu ar putea fi salvată decât de o alianţă între noul PSD, pe care urmează sa îl înfiinţeze aceştia, şi noul PNL, cu alte cuvinte, un nou USL prezentat sub forma unei "coaliţii de tip german."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne