Antonescu: Este o aberaţie, o speranţă nesăbuită să aşteptăm ca Iohannis să rezolve toate problemele

Crin Antonescu
Crin Antonescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, în cadrul unui interviu pentru Gândul, că preşdintele ales al României, Klaus Iohannis, este un om care care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte, se poate avea încredere în el, însă, cetăţenii trebuie să fie conştienţi că acesta nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti.

"Alegerile s-au terminat aşa cum s-au terminat. Dacă Victor Ponta ar fi câştigat aş fi regretat complet că nu am candidat. Având în vedere că această variantă, Klaus Iohannis care a generat ceea ce puţină lume aştepta şi eu nu mai aşteptam o asemenea ripostă la toate lucrurile pe care PSD şi Ponta au înţeles să le facă. Lucrurile merg spre un făgaş natural, privesc cu strângere de inimă ce se întâmplă după 16 noiembrie. În spatele unui om, dacă această speranţă e pusă într-un singur om, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti. Poate că ştiu că este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte", a precizat Crin Antonescu.

Întrebat despre implicarea sa în susţinerea lui Iohannis la prezidenţiale, liderul PNL a explicat că i s-a cerut o participare la campanie de tip monoton, "să mergem pe scene să spunem că e bine" şi având în vedere că poate susţine convingător numai lucruri în care crede cu adevărat, Antonescu a subliniat că nu avea de gând să limiteze contribuţia sa la o campanie la "debitarea de texte scrise la partid."

"Au fost prea multe lucruri pentru mine neclare. Aproape totul. Când am spus că ştiu mai multe despre el decât majoritatea oamenilor, ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre dificila misiune, în această privinţă nu ştiu. Dacă ne vom aştepta ca Iohannis să rezolve toate problemele, este o aberaţie. Dacă societatea românească va aştepta la rândul ei să rezolve Iohannis toate treburile se va rezolva rău. Am avut în anumite momente o comunicare mai intensă, în campanie o comunicare mai redusă, nu am o problemă cu Iohannis", a adăugat Antonescu.