Ponta, condamnat să mai rămână doctor în drept. Gh. Iancu: Nu poate renunţa la titlu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat marţi, pentru hotnews.ro, că anunţul făcut cu puţin timp în urmă de premierul Victor Ponta potrivit căruia renunţa la titlul de doctor în drept nu are niciun efect, pentru că nimeni nu poate renunţa la un astfel de titlu, ci doar instituţia care i l-a acordat i-l poate retrage.

"Nu se poate renunţa în acest fel la titlul de doctor, ci cel care i l-a dat poate să i-l retragă pentru mai multe cauze, inclusiv pentru plagiat. Nu poate să renunţe el la aşa ceva, nu renunţi tu ca să scapi de infracţiune. Anunţul făcut de Victor Ponta nu are niciun efect. Doar un efect politic: uită-te cât e de cinstit, renunţă el, ca să termine cu discuţia asta", a declarat pentru Gheorghe Iancu.

"Ministerul Educaţiei poate relua discuţia oricând, referitor la retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, însă el se ascunde în spatele unei decizii a Parchetului. El se poate ascunde şi poate spune că renunţă, pentru ca el ştie că justiţia l-a considerat neplagiator. Face asta ca să se închidă orice fel de gură. E ca şi cum ar spune că renunţi la mama ta, la tatăl tău. Nu se poate renunţa", a adăugat fostul Avocat al Poporului.

Potrivit acestuia, anunţul premierului Ponta nu are efect nici măcar la nivelul universităţii unde el a fost lector, pentru că nimeni nu ia în considerare ce spune.

Premierul Ponta a anunţat marţi, pe contul său de Facebook, că a trimis marţi o scrisoare rectoratului Universităţii Bucureşti, în care notifică renunţarea la titulatura de doctor. Gestul său este considerat tardiv în contextul în care a trecut deja ceva timp de când s-a dovedit că lucrarea sa de diplomă este un plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne