Braţul lung al Partidului Comunist Chinez. Poliţia din Serbia răpeşte 9 practicanţi Falun Gong

Poliţia din Serbia a răpit nouă practicanţi Falun Gong sosiţi la Belgrad, cu ocazia summit-ului China - ECE.
P. P.
15.12.2014

focus

alte articole

Practicanti Falun Dafa in faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti (Epoch Times)
P. P.
15.12.2014

Poliţia din Serbia a răpit nouă practicanţi Falun Gong sosiţi la Belgrad, cu ocazia summit-ului China - ECE. Anterior, practicanţii Falun Gong din 16 ţări europene ceruseră delegaţiilor participante la Summit să îndemne guvernul chinez să pună capăt imediat persecuţiei împotriva mişcării spirituale şi să aducă făptaşii în faţa justiţiei.

Delegaţiile celor 16 ţări participante la summitul ţărilor din Europa Centrală şi de Est - China, care se va desfăşura în intervalul 16-17 decembrie, au sosit luni în capitala Serbiei.

Mai mulţi practicanţi Falun Gong din Bulgaria, Rusia, Ungaria, Croaţia, Cehia, Turcia, Finlanda au sosit duminică în capitala sârbă pentru a participa la activităţile şi manifestaţiile programate înaintea summitului.

Sâmbătă, poliţia sârbă a interzis orice fel de manifestaţie legată de eveniment, fără a oferi vreo explicaţie. Mai mult decât atât, potrivit practicanţilor Falun Gong, forţele de ordine au recurs şi la metode mai puţin democratice.

Milena Atanassova, un aderent Falun Gong din Bulgaria, aflată în capitala sârbă, a anunţat, luni, că poliţia a ridicat duminică seara nouă practicanţi din hotelul în care erau cazaţi, fără să le dea explicaţii cu privire la motivele acţiunii. Telefoanele acestora au fost, de asemenea, confiscate de forţele de ordine sârbe, pierzându-se orice legătură cu ei.

Juliana, un alt practicant Falun Gong venit din Rusia, susţine că unul din colegii săi reţinuţi a reuşit să îi trimită un SMS cu puţin timp înainte de a-i fi confiscat telefonul. Mesajul menţiona că cei răpiţi sunt duşi cu maşina poliţiei către o direcţie necunoscută, în afara oraşului.

Acţiunile poliţiei sârbe au continuat şi luni când forţele de ordine au intrat în casa lui Dejan, un practicant Falun Gong din Serbia, pentru a-l interoga în legătură cu vizitele colegilor din străinătate.

Surse de la faţa locului au declarat, pentru Epoch Times, că forţele de ordine sârbe nu i-au eliberat încă pe cei nouă practicanţi răpiţi, a căror locaţie nu este cunoscută.

Acţiunile poliţiei sârbe pot lesne fi puse pe seama influenţei exercitate de Ambasada Chinei la Belgrad.

Delegaţiile chineze care călătoresc prin ţări străine fac de obicei presiuni asupra gazdelor, cerându-le să înnăbuşe orice proteste legate de crimele comise de Partidul Comunist Chinez, în special cele referitoare la genocidul împotriva grupului Falun Gong, tibetanilor şi creştinilor chinezi.

Delegaţiile chineze care călătoresc prin ţări străine fac de obicei presiuni asupra gazdelor, cerându-le să înnăbuşe orice proteste legate de crimele comise de Partidul Comunist Chinez, în special cele referitoare la genocidul împotriva grupului Falun Gong, tibetanilor şi creştinilor chinezi.

De altfel, abuzurile din Serbia sunt asemănătoare cu cele comise de jandarmeria română cu ocazia vizitei vicepremierului chinez Zhang Gaoli la Bucureşti, în luna septembrie. Cu acea ocazie, un practicant Falun Gong pe nume Vlad Negrilă a fost ridicat de jandarmerie din faţa Guvernului, înaintea vizitei oficialului chinez, fiind reţinut ilegal în duba jandarmeriei, unde acesta susţine că a fost agresat, ameninţat cu bătaia şi lăsat fără telefon până la încheierea evenimentului.

După incident, organizaţiile de drepturile omului s-au sesizat şi au condamnat abuzul jandarmeriei, în timp ce practicantul a depus o plângere penală la parchet.

Cu ocazia summitului din Belgrad, liderii Asociaţiilor Falun Gong le cer, în cadrul unei scrisori deschise, liderilor care vor participa la eveniment, printre care şi premierul Victor Ponta, să abordeze problema persecuţiei Falun Gong în China în interacţiunile cu prim-ministrul chinez Li Keqiang.

Falun Gong, o disciplină spirituală care are la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă, se confruntă cu o persecuţie brutală încă din 1999, când Partidul Comunist Chinez (PCC) a constatat că şcoala de qigong devenise prea populară. În doar şapte ani, circa 70 - 100 de milioane de chinezi au îmbrăţişat valorile spirituale ale practicii, valori pe care comunismul a încercat să le şteargă din conştiinţa oamenilor.

Regimul de la Beijing a decis să eradicheze practica "prin orice mijloace", aruncând milioane de practicanţi în lagărele de muncă, închisori şi centre de spălare a creierului. Persecuţia este documentată de multe organizaţii internaţionale de drepturile omului, precum ONU şi Amnesty Internaţional.

Cea mai gravă acuzaţie ce i se aduce PCC este aceea că sprijină, conduce şi administrează recoltarea forţată de organe de la persoane aflate încă în viaţă, în principal prizonierii de conştiinţă, fapt condamnat în mod direct de Parlamentul European printr-o rezoluţie adoptată în decembrie 2013.

Acuzaţiile sunt documentate şi în cartea "Recoltarea Sângeroasă" pentru care autorii ei, David Kilgour şi David Matas au fost nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace şi, mai recent, cartea analistului politic Ethan Gutman, "Carnagiul: Ucideri în masă, recoltarea de organe şi soluţia secretă a Chinei la problema disidenţilor săi".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor