Mogulii de presă în război. Sebastian Ghiţă vs tandemul Rareş Bogdan-Cozmin Guşă

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Senatorul Sebastian Ghiţă, prieten apropiat al premierului Victor Ponta şi patron al postului România TV, i-a acuzat luni pe Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan, în cadrul unui interviu pentru Hotnews.ro, că "şantajează şi presează" judecători, administratori judiciari şi funcţionari ANAF pentru a obţine avantaje în faţa competiţiei. În replică, Rareş Bogdan a respins acuzaţiile şi a descris ieşirea lui Ghiţă drept "tupeul omului care a luat milioane de euro din bani publici."

Presiuni Ponta-Ghiţă

Totul a pornit după ce acţionarul principal al Realitatea Tv, Cozmin Guşă, a declarat luni, pentru Reporter Virtual, că postul Tv a fost supus la "presiuni greu de imaginat ale cuplului Ponta - Ghiţă".

"2015 va fi un an extrem de sofisticat pe piaţa media, dar dacă Rareş Bogdan şi echipa Realitatea TV au rezistat unei atmosfere aproape concentraţionare având succes în ciuda presiunilor greu de imaginat ale cuplului Ponta – Ghiţă, cu accent pe ultimul, eu sunt convins că se vor descurca şi în 2015, deşi prevăd că acţiunile acestui cuplu disperat azi vor fi mult mai contondente şi mai periculoase şi nu doar la adresa Realitatea TV, ci şi la adresa altor entităţi media care îşi permit să fie obiective şi să critice acţiunile guvernamentale deficitare sau frauduloase", precizat Cozmin Guşă.

Ghiţă vorbeşte despre jaful de milioane de euro de la Realitatea TV

Replica lui Sebastian Ghiţă, care a demisionat recent din PSD şi şi-a anunţat intenţia de a crea un nou partid politic, nu a întârziat să apară, iar acuzaţiile pe care le-a lansat la adresa celor doi sunt extrem de grave.

"Am văzut declaraţia dl Guşă şi consider că prea mult timp am tăcut în faţa acuzaţiilor de la aceste personaje, Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan. Vreau doar să le atrag atenţia că indiferent asupra cui aruncă acuzaţii, aceşti doi domni vor trebui să îşi asume ideea că toţi trebuie să plătească taxele datorate statului român. S-au folosit cu rea voinţă de chichiţe legislative încălcând legea şi au creat un prejudiciu statului român de milioane de euro. Astăzi suntem în situaţia în care hoţul strigă hoţii.

Ei nu îşi plătesc salariaţii, minţindu-i şi batjocorindu-i, nu plătesc taxele la stat, încălcând orice regula a societăţii, şi cu toate acestea vor să fie noii moralişti ai naţiei. După ce au încasat sume uriaşe, bani negri, de la persoane precum Blejnar, Vanghelie, Călin Mitică, Măricel Pacuraru şi alţi oameni certaţi cu legea, tot ei acuză presiuni. Cred că dânşii şantajează şi presează judecători, funcţionari ANAF, administratori judiciari pentru a obţine avantaje în faţa competiţiei. Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan nu plătesc, fură, fură statul cu bună ştiinţă şi îşi bat joc de noi public. Dacă nu au decenţa să se comporte ca toţi ceilalţi contribuabili, măcar să aibă decenţa să nu mai urle ca descreieraţii în piaţa publică", a afirmat Sebastian Ghiţă.

De altfel, Ghiţă a avertizat că va începe să facă plângeri la Consiliul Naţional al Audiovizualului, la CSM în legătură cu judecătorii, către parchet în legătură cu celelalte persoane implicate în "jaful de zeci de milioane de euro de la Realitatea TV", subliniind că aceasta escrocherie trebuie să înceteze.

Rareş Bogdan denunţă "tupeul de borfaş" al lui Ghiţă

"În curând, toţi cei care au furat din bani publici vor da socoteală, nu se va ţine cont de acuzaţiile lansate de Sebastian Ghiţă. Acest tupeu de borfaş pe care îl are acest individ, Sebastian Ghiţă (...) Tupeul omului care a luat milioane de euro din bani publici. Haideţi să vă spun declaraţia lui Sebastian Ghiţă - Cred că dânşii şantajează şi presează judecători, funcţionari ANAF, administratori judiciari pentru a obţine avantaje în faţa competiţiei. Sunt jurnalist, nu aveţi ce să îmi faceţi, doar aroganţa şi prostia v-au închis şansele să conduceţi România, şi mă bucur pentru asta.

Acest om vorbeşte despre datorii (...) Domnule, eu le plătesc. El vorbeşte de datoriile istorice pe care le are Realitatea, pe care el a condus-o un an de zile. Cel mai grav este că m-a acuzat că presez judecători. Şi eu nu cunosc judecători. Nu am numere de telefon. Singurul pe care îl cunosc, este Cristi Danileţ, pe care l-am înjurat acum 2 ani. Mi-am cerut scuze. Mă miră tupeul acestui individ", a declarat Rareş Bogdan, la Realitatea Tv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne