Zelenski: "Rusia a trimis toate resursele sale pentru a ne distruge"

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Războiul continuă, iar fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă de apărare în fiecare zi, le-a transmis preşedintele Volodimir Zelenski ucrainenilor.

Potrivit lui Zelenski, Rusia a trimis toate resursele pentru a-i distruge pe ucraineni iar situaţia din Donbass este foarte dificilă.

"Rusia a trimis practic toate resursele sale pentru a ne distruge. În regiunile ruseşti, se spune deschis că aşa-numita lor 'operaţiune specială' este cauza declinului economic - în special, în industrii precum cea a construcţiilor şi multe altele. Şi, de asemenea, motivul pentru sărăcirea oamenilor, care poate fi chiar mai mare decât în anii 1990.

Creşterea preţurilor, devalorizarea veniturilor, distrugerea întregului potenţial economic care a fost creat în Rusia începând cu anii 2000 - toate acestea nu îi opresc încă pe invadatori. Dar costurile colosale ale războiului încă nu îi ajută. Şi nici nu îi vor ajuta.

Situaţia din Donbas este extrem de dificilă. Ca şi în zilele precedente, armata rusă încearcă să atace Sloviansk şi Severodoneţk.

Forţele armate ale Ucrainei descurajează această ofensivă. Fiecare zi pe care apărătorii noştri o iau din planurile ofensive ale Rusiei, perturbându-le, este o contribuţie concretă la apropierea zilei principale. Ziua dorită pe care o aşteptăm cu toţii cu nerăbdare şi pentru care luptăm. Ziua Victoriei", a transmis preşedintele Ucrainei.

Zelenski a mai susţinut că "nicio lovitură rusă - nici cu rachete în regiunea Rivne, nici cu artileria în regiunea Harkiv sau Sumî, nici cu toate armele posibile în Donbas - nu va da Rusiei vreun rezultat."

Nu în ultimul rând, Zelenski a atras atenţia că războiul continuă încă şi nimeni nu poate deveni lipsit de griji:

"Din păcate, războiul continuă. Războiul nu s-a încheiat. Încă trebuie să luptăm şi să ne îndreptăm spre victorie.

Poate că cineva din oraşele din spate crede că se poate uita de război. Şi să devină lipsit de griji. Sau chiar nepăsător. Dar nu e aşa. În fiecare zi, ucrainenii mor pentru independenţa noastră. În fiecare zi!

Şi fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă de apărarea noastră în fiecare zi. Cu tot ce pot. În felul în care pot.

Glorie veşnică tuturor celor care au luptat pentru Ucraina!", a punctat el.