Zegrean despre căsătoriile homosexuale: "Calea corectă este cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea"

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Calea corectă în ceea ce priveşte căsătoriile este ''cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea'', a opinat duminică preşedintele CCR, Augustin Zegrean, întrebat fiind despre căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Întrebarea a venit în contextul în care Curtea Constituţională analizează un dosar pe tema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Potrivit preşedintelui CCR, textul Constituţiei nu interzice în mod explicit acest tip de căsătorii, însă interdicţia este specificată clar în Codul Civil. Calea este însă "cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea."

''După cum este textul în Constituţie, nu ar fi o interdicţie, pentru că spune 'Liber consimţită între soţi'. Codul civil, da, art. 277 vorbeşte despre actele de stare civilă şi despre căsătorie. Interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex'', a declarat Zegrean, citată de Mediafax, la Digi24.

Întrebat care e calea corectă, Zegrean a răspuns: ''Calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea.''

Întrebat ulterior dacă o familie nu poate fi formată din doi bărbaţi sau două femei, preşedintele CCR a răspuns: ''Nu pot să spun asta, pentru că sunt preşedintele CCR şi trebuie să apăr drepturile omului''.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne