Zeci de cercetători de vârf de la laboratorul Los Alamos cu "cele mai înalte certificate de securitate" refuză să se vaccineze şi protestează

Matrix
 
Matrix  
A.P.
20.10.2021

Cum termenul dat de administraţia Biden pentru vaccinarea obligatorie a trecut - vineri - în ultimele zile, angajaţii, inclusiv specialişti de vârf în inginerie nucleară şi oameni de ştiinţă, au ieşit literalmente în stradă în afara laboratorului din Los Alamos - unde se desfăşoară programe cu regim extrem de special - pentru a protesta împotriva ordinului executiv emis de Joe Biden, care le impune să se vaccineze cu prima doză de vaccin anti-Covid sub ameninţarea concedierii.

Un judecător a respins, vineri, solicitarea depusă de 114 angajaţi de la laborator de a bloca intrarea în vigoare a mandatului de vaccinare pentru unitatea de cercetare nucleară.

Publicaţia The Hill a transmis că „lucrătorii de la laboratorul New Mexico, unde s-a creat bomba atomică, au intentat un proces, susţinând că excepţiile de la regula impunerii vaccinării sunt refuzate fără o justificare adecvată”.

Mai exact, muncitorii, printre care zeci de oameni de ştiinţă, se opun contractorului federal Triad National Security LLC, care conduce laboratorul, ce are un contract cu Departamentului Energiei din SUA, fiind astfel supus ordinului emis de Joe Biden.

Nu este clar dacă specialiştii şi personalul au fost concediaţi după ce a expirat termenul limită sau dacă există negocieri sau înţelegeri în curs.

Însă specialiştii din Los Alamos sunt consideraţi extrem de valoroşi atât pentru laboratorul nuclear cu regim special, cât şi pentru securitatea naţională, având în vedere nivelul lor de autorizare emis de guvern.

Conform publicaţiei Zerohedge, mass-media locală a transmis ştiri despre protestele apărute luni de-a lungul drumului principal care duce la laborator şi în afara intrării, după cum urmează:

Aproximativ 55 de protestatari, mulţi dintre ei purtând steaguri sau însemne americane, s-au adunat pe State Route 4 în White Rock la ora 6 dimineaţa, pentru a atrage atenţia navetiştilor din Los Alamos National Laboratory şi a altora. Ei protestau împotriva politicii LANL care impune vaccinarea COVID-19 tuturor angajaţilor, sub ameninţarea încetării activităţii sau plasarea în concediu fără plată a unui număr nedivulgat de angajaţi de către LANL, vinerea trecută.

Începând de vineri, oficialii LANL au declarat că 96% dintre angajaţi sunt complet vaccinaţi şi restul de 1% au primit prima doză. Proteste suplimentare sunt planificate în alte locaţii.

Foarte important, se pare că majoritatea celor care se confruntă cu rezilierea nu sunt angajaţi obişnuiţi sau noi, ci, în multe cazuri, oameni de ştiinţă şi ingineri de fizică nucleară care au lucrat la una dintre cele mai sensibile şi avansate laboratoare din domeniul militar al SUA în ultimii zeci de ani.

Associated Press a detaliat că „reclamanţii includ oameni de ştiinţă, ingineri de fizică nucleară, manageri de proiect, tehnicieni din domeniul cercetării şi alţii care deţin autorizaţii de securitate de nivel foarte înalt în SUA, datorită muncii pe care o desfăşoară”.

În plus, raportul a subliniat că vor fi „dificil de înlocuit” pe termen scurt.

„Unii dintre angajaţii care sunt parte din proces au lucrat pentru laboratorul Los Alamos de zeci de ani, în timp ce alţii sunt angajaţi mai noi care s-au mutat în New Mexico din alte state şi ţări. Treizeci şi patru dintre aceştia sunt numiţi în proces şi 80 au ales să rămână anonimi, invocând temerile de represalii”, se arată în raportul menţionat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor