Zeci de blocuri din sectorul 1 fără apă caldă şi căldură în calorifere

După ce locuitorii cartierelor Drumul Taberei şi Militari au răbdat de rig, a venit şi rândul celor din sectorul 1 să rămână fără agent termic. De data aceasta nu este vorba de o avarie sau de agent termic furnizat la temperaturi prea mici, ci, potrivit RADET, de executarea unor lucrări programate.
Repartitor căldură pentru calorifere
Repartitor căldură pentru calorifere (Epoch Times România)

În jur de 70 de blocuri din zona bulevardului Ion Mihalache au rămas, miercuri, fără căldură şi apă caldă, din cauza unor lucrări programate, informează România Liberă. Furnizarea agentului termic va fi reluată până la ora 24, pe măsură ce lucrările se vor finaliza.

"Decizia începerii acestor lucrări a fost luată având în vedere temperaturile exterioare pozitive, precum şi prognoza meteo anunţată cu valori în scădere pentru zilele următoare", a precizat RADET, într-un comunicat de presă.

Tot în cursul zilei de miercuri, echipele RADET intervin şi pentru remedierea unor avarii în zona Palatului Cotroceni, pe bulevardul Geniului din Sectorul 6, pe Splaiul Unirii, între Calea Vitan şi Şoseaua Mihai Bravu, şi pe strada Ion Minulescu din Sectorul 3, lucrări care nu afectează furnizarea încălzirii şi a apei calde către populaţie.

Reamintim că reţeaua de termoficare a Capitalei are o vechime de peste 40 de ani, aproximativ 975 de kilometri de reţea primară şi 2.970 de kilometri de reţea secundară nefiind înlocuiţi până în prezent. În prezent Primăria Capitalei şi-a propus accesarea unor fonduri europene în valoare de cca 278 milioane euro care vor fi folosite la refacerea infrastructurii, pe alocuri veche de 30 de ani. Accesarea banilor europeni a fost întârziată datorită faptului că adoptarea strategiei energetice a oraşului a fost întrârziată nepermis de mult.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne