Zagrebul lovit de un seism, se semnalează clădiri avariate

Zagreb, lovit de un seism
Zagreb, lovit de un seism (Stipe Majic/Anadolu Agency via Getty Images)

Un seism important a lovit duminică capitala croată Zagreb, a declarat GFZ centrul german de Geoştiinţe. Cutremurul a deteriorat clădiri scoţând numeroase persoane pe străzi, a îngropat autovehicule în moloz şi a provocat mai multe incendii.

Un spital de urgenţă din Zagreb a declarat că un copil a fost internat cu răni la cap cauzate de un acoperiş care a căzut. Departamentul de Pompieri din Zagreb a declarat că operaţiunile de stingere a incendiilor şi de salvare sunt în desfăşurare în mai multe zone.

GFZ a declarat că seismul, care a avut magnitudinea 5,3, a fost generat la o adâncime de 10 kilometri. Iniţial cutremurul fusese declarat de 6 grade Richter.

Seismul a ţinut 10 secunde.

Ministrul de Interne al Croaţiei, Davor Bozinovic, a apelat prin intermediul contului său de Twitter la oamenii de pe străzi cerându-le să respecte distanţa unul faţă de celălalt, măsură necesară efortului de stăvilire a pandemiei de virus Wuhan. Până în prezent, Croaţia a raportat 206 cazuri de virus şi un singur deces.

USGS, agenţia americană care monitorizează activitatea seismică pe glob, a declarat că intensitatea cutremurului a fost de 5,4, iar Centrul European Seismologic Mediteranean (EMSC) a raportat magnitudinea 5,3, urmată de o replică ce a avut magnitudinea 5,1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe