Xi Jinping reapare, susţine mass-media chineză de stat

Xi Jinping, presupusul nou lider al Partidului Comunist Chinez, 13 martie 2012 în Marea Sală a Poporului
Xi Jinping, presupusul nou lider al Partidului Comunist Chinez, 13 martie 2012 în Marea Sală a Poporului (Lintao Zhang / Getty Images)

Agenţia oficială Xinhua din China a raportat, în cele din urmă, despre prima apariţie publică a lui Xi Jinping din ultimele două săptămâni, punând capăt zvonurilor privind soarta succesorului aparent al Partidului Comunist.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, 15 septembrie, Xi a participat la activităţile ce au avut loc la Universitatea Agricolă din China, ca urmare a celebrării Zilei Naţionale de Popularizare a Ştiinţei de la Beijing. Articolul Xinhua nu a oferit detalii despre locul unde a fost Xi în tot acest timp şi a concluzionat ştirea cu doar două fotografii ale lui Xi.

Securitatea de la universitate a fost severă. "Campusul de est al Universităţii Agricole din China a fost sigilat ieri. De la ora 7:00 la ora 14:00 şcoala va restricţiona traficul", a dezvăluit un internaut.

Este rar ca liderii comunişti chinezi să nu fie menţionaţi în mod regulat în mass-media de stat. Dispariţia misterioasă a lui Xi din ochii publicului a început acum două săptămâni, când şi-a anulat întâlnirile cu oficialii străini, inclusiv una cu secretarul american de stat Hillary Clinton.

Au fost răspândite diverse zvonuri în legătură cu absenţa lui Xi de aproape două săptămâni din ochii publicului, inclusiv că s-ar fi accidentat la spate, că ar fi suferit un atac de cord, sau că ar fi supravieţuit unei tentative de asasinat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe