Epoch Times România

Liga I. FCSB îşi întăreşte lotul pentru noul sezon competiţional! L-a achiziţionat pe mijlocaşul Alexandru Creţu

"Am ajuns la un club puternic în România, cu liniştea banilor şi condiţii. A fost momentul să vin aici, pentru că am mai avut ocazia de două ori dar nu a fost să fie. Sper să fie într-un ceas bun." a declarat internaţionalul român Alexandru Creţu.
Fotbalistul român Alexandru Creţu.
Fotbalistul român Alexandru Creţu. (Getty Images)
Marius Drăgoi
02.06.2021

Fotbalistul român Alexandru Creţu a ajuns la o înţelegere valabilă pe trei sezoane cu formaţia FCSB, potrivit anunţului făcut miercuri de patronul clubului Gigi Becali. Acesta este al doilea transfer realizat de gruparea din Ghencea, după Andrei Cordea (21 de ani), de la Academica Clinceni.

"Am vorbit cu el, ne-am înţeles şi cred că o să fie bine. Îmi place comportamentul lui, unii au emoţii... dar el nu are nicio emoţie. A zis că vrea să câştige toţi banii de aici (n.r. - din contract). Trei ani are de contract, trei ani vreau să câştige campionatul şi Liga Campionilor. Eu l-am văzut acum 6-7 ani la Iaşi prima oară... nu l-am văzut mare mingicar, dar l-am văzut că dădea cu capul", a declarat Becali.

"A fost simplu să mă convingă. Am ajuns la un club puternic în România, cu liniştea banilor şi condiţii. A fost momentul să vin aici, pentru că am mai avut ocazia de două ori dar nu a fost să fie. Sper să fie într-un ceas bun. Într-adevăr domnul Becali este un om special, dar este un om simplu şi bun. Eu consider că fără presiune nu ai rezultate. Şi fără rezultate apar probleme. Eu am jucat la Maribor şi acolo era mereu presiunea rezultatului. FCSB e o echipă care se bate an de an la campionat, aşa că e clar că e presiune. Iar domnul Becali vrea rezultate", a spus la rândul său fotbalistul în vârstă de 29 de ani.

Originar din Paşcani, acesta a venit din postura de jucător liber de contract şi poate evolua atât mijlocaş la închidere, cât şi fundaş central.

Creţu, care a fost legitimat până de curând la formaţia slovenă NK Maribor, a mai îmbrăcat de-a lungul carierei sale tricourile formaţiilor CSM Poli Iaşi, Corvinul Hunedoara şi NK Olimpija Ljubljana. La echipa naţională acesta a adunat cinci selecţii.

De menţionat că conducerea clubului din Capitală a mai prelungit între timp şi contractele lui Valentin Creţu (32 de ani) şi Cătălin Straton (32 de ani).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor