Vulpescu (OPSPI): La Transgaz, suntem în faza de redactare a prospectului final

Calendarul listării Transgaz nu este afectat de situaţia din Grecia, listarea companiei urmând să aibă loc la finalul acestei luni, iar în acest moment s-a ajuns la faza de redactare a prospectului final, a declarat miercuri şeful OPSPI, Remus Vulpescu.
Epoch Times România
06.06.2012

Calendarul listării Transgaz nu este afectat de situaţia din Grecia, listarea companiei urmând să aibă loc la finalul acestei luni, iar în acest moment s-a ajuns la faza de redactare a prospectului final, a declarat miercuri şeful OPSPI, Remus Vulpescu.

"Situaţia din Grecia nu este atât de nouă încât să nu ne dăm seama că indiferent de rezultatul alegerilor din Grecia pieţele vor reacţiona. Ce amploare va avea această reacţie, ce durată în timp ar putea avea eventual nu putem anticipa. Cât priveşte listarea Transgaz, noi ne propunem să respectăm calendarul în condiţiile în care asigurăm un proces corect şi favorabil în cea mai mare măsură societăţii pentru această listare, ne referim aici la suma care urmează să fie încasată din vânzarea acţiunilor şi la comportamentul ulterior al pieţei de capital în privinţa tranzacţionării acelor acţiuni, pentru că nu dorim ca preţul lor imediat după închiderea ofertei publice să înceapă să scadă....Suntem în faza de redactare a prospectului final", a spus şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

La rândul său, Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, a declarat că elementul Grecia "este pe masă nu de astăzi sau de ieri", iar procesul de listare al Transgaz continuă.

"Practic, evoluţia situaţiei din Grecia este cunoscută de multă vreme şi pot exista şi valuri pozitive şi valuri negative. Există elemente tehnice pe care noi le urmăm.. Cum va evolua lumea, pieţele financiare, este prea devreme să răspundem, dat fiind că acest target este la sfârştul lunii. După cum ştiţi, rupturi în piaţă se pot produce şi după o zi pe alta. Procesul continuă, sunt de bifat elemente tehnice la care lucrează Oficiul, respectiv firmele care au fost angajate ca şi grup de consultanţi", a spus Isar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor