Vrancea: Procurorii DNA au reînceput ancheta privind desfăşurarea referendumului

Referendum 29.07.2012
Referendum 29.07.2012 (Epoch Times România)

Procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie au reluat ancheta începută în localitatea Suraia, din judeţul Vrancea, privind o posibilă fraudare a votului la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ei au chemat la audieri mai multe persoane care ar putea da informaţii despre posibila fraudă sesizată în localitate. Cercetările sunt coordonate de procurorul-şef al DNA Galaţi, Gheorghe Ivan.

Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, s-a plâns că procurorii fac apel la acţiuni de intimidare şi hărţuire a sătenilor pentru a-i determina să nu se mai prezinte la vot la alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. "Continuă acţiunile de hărţuire şi intimidare pe care procurorii lui Băsescu le fac cu scopul de a-i intimida pe oameni pentru ca aceştia să nu mai vină la vot la alegerile generale din 9 decembrie. Sunt chemate la audieri peste o sută de persoane", a afirmat primarul Grosu.

El a spus că a primit sesizări de la oameni legate de modul în care se comportă procurorii cu ei şi care sunt speriaţi pentru că au fost din nou chemaţi să dea declaraţii, după ce la sfârşitul lunii august au mai fost o dată audiaţi.

Anchetele au început după ce s-a constatat că în mai multe comune s-a înregistrat vot multiplu, iar prezenţa la referendum a fost şi de 250%.
În total, au fost înregistrate peste 500 de dosare penale în întreaga ţară, privind desfăşurarea referendumului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne