Vosganian a discutat marţi cu lideri ai sindicatelor din industria de apărare

Senatorul liberal Varujan Vosganian
Senatorul liberal Varujan Vosganian (STRINGER / AFP / Getty Images)

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a discutat marţi, cu lideri ai sindicatelor din industria de apărare, la întâlnire participând şi secretarul de stat din Ministerul Economiei Gelu Ştefan Diaconu, precum şi preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii sindicatelor au prezentat problemele specifice cu care se confruntă societăţile din industria de apărare, avansând, totodată, un plan de înzestrare care are la bază componenta de offset. Astfel, sindicatele de profil propun o strategie de înzestrare cu produse fabricate majoritar în România, cu un minim de resurse financiare pentru următorii patru ani, informează Ministerul Economiei.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, s-a referit la cauzele scăderii producţiei industriei de apărare, susţinând că acestea sunt legate de căderea pieţelor de desfacere, de angajarea unor programe investiţionale cu garanţii guvernamentale pe fabrici de profil, precum şi de capacităţile la mobilizare, dar nefinanţate.

Ministrul Varujan Vosganian a luat la cunoştiinţă problemele ridicate de liderii sindicatelor din industria de apărare, convenindu-se o nouă întâlnire pe această temă, au conchis sursele citate.