Principesa Irina va fi judecatã în stare de libertate

.
. (Photos.com)
Epoch Times România
17.08.2013

Principesa Irina, fiica regelui Mihai, a pledat nevinovat şi va fi judecatã în stare de libertate în procesul în care este acuzatã de organizarea ilegală a unor lupte cu cocoşi, a hotărât o instanţă din statul american Oregon, potrivit presei americane.

Judecătorul a hotărât ca principesa Irina şi soţul e să fie eliberaţi, procesul urmând să înceapă în 15 octombrie.

Procurorii guvernamentali au atenţionat că Walker este un caz ce prezintă risc de sustragere de la urmărire, deoarece ea s-a născut în Elveţia şi ar putea primi azil în această ţară.

Judecătorul John V. Acosta i-a ordonat să predea paşaportul şi să nu plece din comitatul unde locuieşte, cu excepţia deplasărilor în vecinătate la Hermiston pentru alimente şi a programărilor la doctor.

John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în Comitatul Coss, şi Irina Walker sunt acuzaţi de organizarea a cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon, în perioada aprilie 2012 - mai 2013, conform procurorilor care ceruseră menţinerea în detenţie.

Ei sunt acuzaţi ca au iniţiat concursuri în care erau implicaţi zeci de cocoşi echipaţi cu pinteni ataşaţi de picioare care luptau până la moarte. Acest sport sângeros este interzis în prezent în 50 de state americane.

Un arbitru supraveghea luptele şi concesionarii vindeau bere şi mâncare, iar cei care administrau acţiunea luau 10 procente din sumele pariate, conform acuzării.

John şi Irina Walker - împreună cu vecinii lor David Sanchez, în vârstă de 29 de ani, şi Aurelia Garcia Mendoza, în vârstă de 33 de ani, precum şi prieteni din Hermiston, Mario "El Cuba" Perez, în vârstă de 62 de ani, şi Jose Luis Virgen Ramirez, în vârstă de 48 de ani - au fost acuzaţi de întreprinderea unor jocuri de noroc ilegale şi de sacrificarea ilegală a unor animale prin luptă la ferma soţilor Walker din Comitatul Morrow.

Pentru fiecare cap de acuzare, cei implicaţi riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Agenţii federali au percheziţionat casele şi au arestat persoanele acuzate că au participat la luptele de cocoşi din estul statului Oregon şi din Yakima, în Washington.

Alţi zece bărbaţi suspecţi au fost arestaţi în Yakima Valley, la cca. 110 kilometri nord-vest de Irrigon.

Soţii Walker, şi-ar putea pierde ferma, care se află la aproximativ trei kilometri sud de Irrigon, deoarece a fost folosită în scopuri infracţionale. Valoarea fermei era estimată la 170.360 de dolari în 2011.

John Walker, în vârstă de 67 de ani, a fost sergent la poliţia din Myrtle Point, de la 1 august 1998 fiind ajutor de şerif în Coos County. El a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii zece ani nu se ştie exact cu ce s-a ocupat.

În anul 2007, Walker s-a căsătorit cu Irina Kreuger, fiica regelui Mihai şi a reginei Ana. Principesa Irina, în vârstă de 60 de ani, s-a născut şi a crescut în Elveţia şi s-a mutat în Oregon în 1983.

Majestatea Sa Regele Mihai I a declarat că a luat cunoştinţă cu profundă tristeţe despre evenimentele legate de fiica sa, Principesa Irina a României. Majestatea Sa şi întreaga Familie Regală "speră că justiţia americană şi instanţele statului Oregon vor soluţiona în cel mai just şi mai rapid mod cu putinţă acest caz", se arată într-un comunicat de presă. Regele Mihai I speră, de asemenea, ca prezumţia de nevinovăţie să funcţioneze, "aşa cum este legal şi moral, de la început şi până la sfârşitul acestui nefericit eveniment", se mai arată în comunicat.

Angelica Kreuger, fiica principesei, a declarat că mama ei iubeşte animalele şi nu s-ar putea uita niciodată la un pui ce moare într-o luptă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor