Fiica Regelui Mihai, cu brăţară de monitorizare electronică

Principesa Irina, Regina Ana, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena
Principesa Irina, Regina Ana, Regele Mihai, Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena (princeradublog.ro)
Epoch Times România
19.08.2013

A treia fiică a regelui Mihai, principesa Irina şi soţul acesteia, John Wesley Walker, sunt acuzaţi că ar fi organizat pariuri şi lupte ilegale de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon, raportează joi Oregonlive.com. Procesul va începe în octombrie principesa riscând pedeapsa cu închisoarea. Vineri soţii Walker au apărut în faţa unui tribunal federal unde au pledat nevinovat, fiind eliberaţi în aşteptarea procesului.

John Wesley Walker, alături de Irina Walker şi alte 16 persoane din Oregon şi Washington au fost arestaţi joi.

Soţii Walker sunt acuzaţi, împreună cu alte patru persoane, de organizarea de pariuri ilegale şi de violarea legislaţiei privind protecţia animalelor. Cei doi sunt de asemenea acuzaţi, alături de alte 12 persoane, de încălcarea legislaţiei privind protecţia animalelor prin organizarea a cel puţin 10 lupte ilegale de cocoşi, în perioada 1 aprilie 2012 -19 mai 2013.

Conform acuzării, în lupte au participat zeci de cocoşi, echipaţi cu pinteni metalici sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, care luptau până la moarte. Luptele erau supravegheate de un arbitru, concesionarii vindeau mâncare şi băutură iar cei care administrau acţiunea luau 10% din sumele care erau pariate. Afacerea le-a fi adus peste 2.000 de dolari pe zi.

Potrivit procurorilor, în timpul percheziţiilor de săptămâna trecută, la fermă au fost descoperite 24 de plante de marijuana, 24 de arme şi o cantitate mare de muniţie, dar privind aceste descoperiri nu au fost formulate acuzaţii.

Fiecare dintre capetele de acuzare prevede o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de aproximativ 250.000 de dolari, iar în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, soţii Walker riscă să-şi piardă şi ferma din Oregon.

Principesa Irina a României, fostă Principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 28 februarie 1953, la Lausanne, Elveţia. Este fiica regelui Mihai şi a Reginei Ana, fiind a cincea pe linia succesiunii la şefia Casei Regale române şi la tronul României. Principesa a locuit în cea mai mare parte a vieţii sale în SUA. Are doi copii, Mihai şi Angelica, care s-au născut 1985, respectiv 1986, din prima sa căsătorie cu John Kreuger, cu care era prietenă încă din timpul şcolii. Principesa este căsătorită din anul 2007 cu John Wesley Walker şi locuieşte în statul Oregon.

Angelica Kreuger, despre viaţa principesei în SUA

Angelica Kreuger, fiica principesei din prima căsnicie a povestit că mama sa era foarte mândră de moştenirea ei regală şi ţinea o fotografie mare cu Regele Mihai în sufragerie. În ciuda acestui fapt, ea nu a dus niciodată un stil de viaţă nobiliar. “Am încercat să trăim pe cât de normal se poate pe aici. Apoi mergi în Europa şi totul pare atât de roz”, a precizat Angelica.

După ce a divorţat de primul ei soţ, Irina s-a căsătorit în 2007 cu un bărbat pe nume John Walker, care fusese prieten de familie şi vecin, şi s-a mutat cu acesta în Hermiston. “A devenit puţin hippie. De pe vremea când creşteam, până când s-a mutat la Hermiston, a făcut tot felul de lucruri mai neobişnuite. Vroia doar să se trezească dimineaţă, să se îngrijească de capre şi cai”, a continuat Angelica.

Angelica a povestit că principesa Irina s-a izolat de familie şi că nu a mai vorbit cu aceasta de câteva luni. Ultima oară când a vizitat-o, a simţit că este ceva în neregulă cu ea. Angelica a explicat ca şi-a avertizat mama în legătură cu noul ei soţ pe care l-a descris ca fiind “bad news”, dar mama ei nu a crezut-o. Principesa i-a spus că John Walker o face să se simtă frumoasă şi specială şi că ar face tot ceea ce-i spune acesta. “Mama e puţin naivă, ca să mă exprim elegant. Nu prea înţelege partea întunecată a oamenilor”, a precizat fiica.

John Walker, în vârstă de 67 de ani, a ocupat funcţia de sergent la poliţia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a lucrat ca ajutor al şerifului din Coos County. Acesta a părăsit postul la 30 iunie 2003, iar în ultimii 10 ani nu se ştie exact ce activitate a desfăşurat.

Angelica a povestit că a fost în vizită la Hermiston de câteva or, dar că nu a văzut niciodată lupte de cocoşi, adăugând că nu crede că mama sa era la current pe deplin cu ceea ce se întâmpla. “Nu o văd privind aşa ceva, mama mea iubeşte animalele. Nu şi-ar dori să vadă nişte păsări cum mor”, a declarat Angelica.

Judecată în stare de libertate

Se pare că Principesa Irina a fost liniştită vineri, în faţa instanţei, dar avocatul din oficiu, Patrick Ehlers, a precizat că aceasta a devenit isterică atunci când a discutat cu ea în închisoare. În acelaşi timp, avocatul a menţionat că rudele familiei pregătesc banii pentru a angaja un alt avocat.

Judecătorul a decis că principesa se poate întoarce acasă până la procesul programat în luna octombrie. Procurorii au obiectat susţinând că există riscul ca principesa să plece în Elveţia, unde ar obţine azil. Magistratul i-a impus Principesei Irina să predea paşaportul şi i-a interzis să părăsească localitatea, având voie să facă doar cumpărături. “Nu te opri la poştă, nu ai voie la film”, se pare că i-a zis judecătorul.

Principesa Irina ar urma să poarte de luni o brăţară de monitorizare electronică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor