Vodafone lanseaza prima biblioteca digitală de la metrou din Romania

Vodafone România, în colaborare cu Editura Humanitas, lansează prima bibliotecă digitală din România: iar cei pasionaţi de lectură vor putea descărca gratuit fascicule din cărţile preferate direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă pe care o folosesc.
(BEN STANSALL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.08.2012

Vodafone România, în colaborare cu Editura Humanitas, lansează prima bibliotecă digitală din România: iar cei pasionaţi de lectură vor putea descărca gratuit fascicule din cărţile preferate direct pe telefonul mobil sau pe tabletă, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă pe care o folosesc.

Biblioteca digitală Vodafone va fi localizată la staţia de metrou Piaţa Victoriei (M2) şi va fi disponibilă publicului iubitor de carte până la 31 octombrie 2012.

"Odată ajunşi în «Biblioteca digitală Vodafone« de la staţia de metrou Piaţa Victoriei, tot ce trebuie să facă pasionaţii de carte este să scaneze QR code-ul disponibil pe cotorul cărţii preferate, aflate pe unul dintre "rafturile” bibliotecii. Utilizatorii vor fi, astfel, direcţionaţi către un site pe mobil - www.bibliotecapemobil.ro, de unde vor putea descărca, gratuit, un fascicul din fiecare carte, în format pdf, epub sau audio. Traficul în cadrul site-ului pe mobil este gratuit până la 31 octombrie, pentru clienţii Vodafone România", spun reprezentanţii Vodafone.

Biblioteca digitală Vodafone dispune în total de 49 de titluri de cărţi şi de 10 cărţi audio. Un singur titlu este disponibil pentru descărcare gratuită pe telefonul lor mobil sau pe tabletă, în variantă integrală - e-book-ul Mateiu I. Caragiale - "Sub pecetea tainei”. În cazul în care utilizatorii vor dori să achiziţioneze orice alt titlu din "Biblioteca digitală Vodafone”, în variantă integrală, format e-book, aceştia vor fi redirecţionaţi către website-ul editurii Humanitas, de unde vor putea cumpăra online titlul respectiv.

Din lista autorilor disponibili în "Biblioteca digitală Vodafone” fac parte o serie de scriitori români - Neagu Djuvara, Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Constatin Noica, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Radu Paraschivescu, dar şi scriitori străini cum ar fi Amos Oz, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis sau Lev Tolstoi. Cele 10 cărţi audio disponibile în bibliotecă digitală sunt: Ion Creangă; Lev Tolstoi - Cuponul fals; Mateiu I. Caragiale - "Remember”; Milan Kundera - "Mortii vârstnici să cedeze locul morţilor tineri”; Mircea Cărtărescu - "Ruletistul”; Mircea Eliade - "La tiganci”; Gottfried August Burger - "Aventurile baronului Munchausen”; Franz Kafka - "Metamorfoza”; Gabriel Liiceanu - "Ce ne facem cu calul negru? Despre căderea în trup, dragoste şi ipocrizie”; George Topârceanu- "El major şi ea minora”.

Lista completă a cărţilor şi a autorilor din "Biblioteca digitală Vodafone” este disponibilă la adresa: www. bibliotecapemobil.ro.

Compania precizează că proiectul "Biblioteca digitală Vodafone” a fost dezvoltat de Vodafone România, în parteneriat cu Editura Humanitas şi Metrorex, cu sprijinul McCann Ericsson România.

Proiectul "Biblioteca digitală Vodafone” se înscrie în noua platformă de comunicare lansată în luna mai a acestui an sub mesajul "Vodafone aduce împreună oamenii care cred în mai bine. Împreună suntem mai puternici”, prin care compania îşi propune să promoveze şi să susţină comunităţile care au ideile, curajul şi determinarea de a acţiona spre mai binele comun.

Biblioteca Vodafone de la metrou este o experienţă digitală care facilitează accesul la o serie de titluri atractive, într-un spaţiu care face parte din viaţă de zi cu zi a bucureştenilor.

Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu 406,4 milioane de clienţi în întreagă lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 40 de reţele partenere în întreagă lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor