Vladimir Plahotniuc: Igor Dodon a adus Moscova stăpână peste politica moldovenească

Plahotniuc susţine că PDM reprezintă unica şi ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE fiind şi formaţiunea care poate asigura în perspectivă restabilirea vectorului euro-atlantic al R.Moldova.
Vlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc (jurnal.md)

După luni de tăcere, fostul lider PDM fugar Vladimir Plahotniuc susţine că nu a participat şi nu a fost în nici un fel implicat în producerea schimbărilor în politică moldovenească.

„Răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea mea anterioară că preşedintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească şi va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale şi să reorienteze vectorul geopolitic al ţării dinspre Occident spre Rusia. Miza anti-Plahotniuc a fost, de fapt, o capcană pentru blocul ACUM, a fost o miză pro-rusească”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Printre multe altele, fostul lider PD a menţionat în postarea sa că democraţii au votat demiterea Guvernului Sandu dintr-un reflex de autoapărare, ca o reacţie de revoltă firească întrucât în ultimele luni membrii partidului au fost supuşi unor „represalii crunte” fiindu-le intentate abuziv dosare penale, „într-o atmosferă de ură, hărţuire şi vânătoare de vrăjitoare, mai ales din partea blocului ACUM”.

De asemenea, fostul politician a notat că votul democraţilor a reprezentat şi o notă dată Guvernului Sandu la capitolul profesionism şi capacitate de guvernare lansând în acelaşi timp un şir de laude în adresa fostului Guvern Filip.

În concluzie, Vladimir Plahotniuc a remarcat, „cu regret”, că reprezentanţii blocului ACUM au refuzat categoric dialogul cu PDM chiar şi după ce a fost demis Guvernul Sandu. „Astăzi, deputaţii PDM reprezintă unica şi ultima redută politică prin care este garantată păstrarea Acordului de Asociere cu UE şi tot PDM este formaţiunea care poate condiţiona şi asigura în perspectivă restabilirea vectorului euro-atlantic al Republicii Moldova.”