Alexandr Slusari, la învestirea noului Guvern: Dodon, pe urmele lui Ianukovici

Slusari a declarat că blocul ACUM niciodată nu va susţine guvernul „plahocrat de origine dodonistă” şi va face tot posibilul pentru a împiedica „transformarea Moldovei în moşia cuiva”.
Alexandr Slusari, vicepreşedintele Platformei DA
Alexandr Slusari, vicepreşedintele Platformei DA (facebook.com)

„Este guvernul lui Dodon, negociat în condiţii obscure cu Vlad Plahotniuc”, a declarat joi vicepreşedintele PPDA, deputatul Alexandr Slusari despre învestirea noului Guvern condus de Ion Chicu.

Potrivit acestuia, PSRM este „o jucărie” în mâinile lui Igor Dodon. Frustrările şi orgoliul şefului statului fiind comparabile cu cele ale fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici. „Toate aceste lucruri se vor termina trist pentru el, PSRM, dar cel mai grav pentru ţară.”

„Blocul ACUM niciodată nu va susţine acest guvern plahocrat de origine dodonistă. Vom face tot posibilul pentru a împiedica „transformarea Moldovei în moşia cuiva”, a adăugat parlamentarul, menţionând că, în cel mult un an, „Moldova se va elibera. Lupta nu este finalizată.”

În context, Alexandr Slusari a ţinut să sublinieze că, în iunie 2019, atunci când Moldova lupta pentru anihilarea regimului Plahotniuc, Ion Chicu era ministru al Finanţelor în guvernul Filip, controlat de oligarhul Plahotniuc, care timp de o săptămână a uzurpat puterea în stat şi a lăsat o gaură financiară în buget de 4 mlrd. de lei.