Vlad Filat: Guvernul are o agendă ambiţioasă pentru apropierea de UE

(photos.com)
Tatiana Chiriac
26.06.2012

Prim-ministrul Vlad Filat a avut la 25 iunie o întrevedere cu mai mulţi membri ai Parlamentului European. Premierul a mulţumit cu această ocazie Parlamentului European pentru sprijinul acordat ţării noastre şi a menţionat că toate rezoluţiile aprobate au fost foarte importante pentru noi, la fel şi deciziile care au fost luate referitor la relaţiile moldo-comunitare.

Vlad Filat a mai spus că Guvernul are o agendă ambiţioasă pentru apropierea de UE. El a precizat că au fost începute negocierile Acordului de asociere, care include şi Acordul de liber schimb, de asemenea este într-un stadiu avansat de implementare Planul de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

Prim-ministrul a mai spus că astăzi la Bruxelles va avea loc Reuniunea Oficială a Consiliului de Cooperare R.Moldova-UE, în cadrul căreia va fi făcută o evaluarea a acţiunilor întreprinse de ţara noastră în ultima jumătate de an în procesul de conformare la standardele UE şi vor fi trasate sarcinile pentru următoarele şase luni. Vlad Filat a mai precizat că la Bruxelles urmează să fie semnate două acorduri importante pentru ţara noastră, este vorba despre Acordul privind Spaţiul Aerian Comun şi Acordul privind Indicaţiile Geografice.

Vicepreşedintele, Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Libor Roucek a menţionat că Republica Moldova a înregistrat în ultimii ani progrese la mai multe capitole şi poate deveni „povestea de succes" de care are nevoie Uniunea Europeană în acest moment. El a menţionat că ţara noastră are o imagine pozitivă în UE şi va beneficia de tot suportul necesar şi în continuare.

De asemenea, reprezentanţii Parlamentului European şi-au exprimat speranţa ca, după ce a fost ales şeful statului şi fost asigurată stabilitatea politică, Republica Moldova va înregistra progrese şi mai mari în îndeplinirea obiectivelor propuse.

În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre reglementarea conflictului transnistrean. Vlad Filat a spus că diferendul transnistrean poate fi depăşit doar cu implicarea partenerilor internaţionali. El a mai spus că obiectivul de bază acum este înlăturarea tuturor barierelor din calea cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului şi sporirea încrederii între aceştia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor