Vlad Filat: Colaborarea cu partenerii din România în domeniul securităţii şi apărării statului este foarte importantă

Premierul moldovean, Vlad Filat. (PETRAS MALUKAS / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
20.04.2012

Premierul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale al României, Gabriel Oprea, informează Epoch Times România cu referire la Serviciul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului. La întrevedere a participat şi ministrul Apărării al Republicii Moldova, Vitalie Marinuţa.

Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează cooperarea între Republica Moldova şi România în domeniul securităţii naţionale şi regionale.

Prim-ministrul a exprimat gratitudine Guvernului României pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.

Premierul a subliniat că Guvernul Republicii Moldova are o viziune clară în ceea ce ţine de consolidarea sistemului de securitate şi apărare, care este cuprins în Strategia naţională în acest domeniu. Vlad Filat a opinat că elementul principal care constituie baza implementării cu succes a Strategiei în cauză este factorul uman şi pregătirea profesională la nivelul corespunzător celor care au misiunea de a asigura securitatea statului.

În acest context, Premierul a menţionat importanţa colaborării cu partenerii din România şi preluării experienţei în domeniul securităţii şi apărării statului.

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale al României a reiterat disponibilitatea ţării sale de a sprijini Republica Moldova în efortul de perfecţionare profesională a militarilor din Republica Moldova, având experienţa şi capacitatea necesară în acest sens.

Gabriel Oprea a opinat că relaţiile moldo-române în domeniul militar au o bază normativă bună, fiind semnate 3 acorduri interstatale până la această etapă. Oficialul a subliniat că Acordul interguvernamental cu privire la cooperare în domeniul militar, semnat astăzi la Chişinău, creează un cadru nou al relaţiilor bilaterale în domeniul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor