Virusul Wuhan loveşte Rusia

.
. (pixabay.com)

Rusia a înregistrat duminică o nouă creştere record a cazurilor zilnice de virus Wuhan, ajungând pe cel de-al patrulea loc din lume ca număr de infecţii - 1,3 milioane.

Autorităţile au declarat că au fost înregistrate 13.634 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, inclusiv 4.501 la Moscova.

Capitala Rusiei, care are aproape 13 milioane de locuitori, este cea mai afectată zonă. Moscova a deschis două spitale temporare şi a ordonat companiilor să trimită cel puţin 30% din personal să muncească de la distanţă.

"Peste câteva luni va exista un vaccin, care va permite vaccinarea pe scară largă", a declarat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobianin, citat de mass-media de stat.

Rusia a devenit în august, prima ţară care a acordat aprobarea de reglementare pentru un vaccin COVID-19, înainte de finalizarea studiilor la scară largă, spre îngrijorarea multor medici şi cercetători din comunitatea ştiinţifică globală.

Aproximativ 400 de pacienţi cu risc crescut au primit vaccinul, potrivit Ministerului Sănătăţii, dar vaccinul încă nu este în circulaţie generală.

Ministerul rus al Sănătăţii a recomandat săptămâna trecută ca oamenii să rămână acasă în weekendul care a trecut. Rusia, cu o populaţie de aproximativ 145 de milioane, are 1.298.718 de cazuri. Mai multe cazuri au doar SUA, India şi Brazilia.

China, unde virusul Wuhan a explodat la sfârşitul anului 2019, publică un număr ridicol de mic de cazuri, statisticile oficiale fiind considerate ca falsificate în mod grosolan.