Videanu către Ponta: Cât am fost la Municipalitate am realizat proiecte precum Stadionul Naţional şi Pasajul Basarab

Adriean Videanu, PDL
Adriean Videanu, PDL (Epoch Times România)

Fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, i-a replicat premierului Victor Ponta, care l-a acuzat de acumularea de datorii uriaşe în timpul mandatului său, că în perioada în care a fost edil-şef au fost realizate proiecte precum Stadionul Naţional, Pasajul Basarab, plus achiziţia a peste 1.000 de autobuze şi 200 de troleibuze, informează B1 Tv.

„Lipsa de cultură a domnului Victor Ponta îl face să fie şi penibil şi ridicol. Asta pentru că dacă ar citi, Victor Ponta ar afla că emisiunea de obligaţiuni municipale este unul din principalele elemente de dezvoltare a unei comunităţi, utilizată pe scară largă de municipalităţi începând de la New York, Paris, Londra, Moscova, dar şi Bucureşti. Emisiunea de obligaţiuni făcută în timpul mandatului meu a făcut posibile proiecte pentru municipalitate, precum achiziţia a peste 1.000 de autobuze şi 200 de troleibuze, Pasajul Basarab, Stadionul Naţional”, a declarat Adriean Videanu

Democrat-liberalul i-a spus primului-ministru că ar trebui să înveţe despre aspectele elementare ce ţin de cultura politică şi economică a unui om politic.

Victor Ponta a declarat recent că lipsa fondurilor pentru acoperirea datoriilor foarte mari a fost cauzată de Adriean Videanu în perioada mandatului de primar general al Capitalei.

“Talentatul domn Videanu a îndatorat Bucureştiul în aşa fel încât, în mod normal, dacă nu muncim împreună, Bucureştiul se închide la anul, ca să plătească creditele şi buzunarele largi ale lui Videanu, cel care ne dă lecţii pe la televizor”, a afirmat premierul social-democrat.

Victor Ponta l-a invitat, joi, pe Sorin Oprescu la Guvern

Actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost chemat de primul-ministru Victor Ponta la şedinţa de joi a Guvernului, pentru a purta discuţii în legătură cu demararea lucrărilor la Sala Polivalentă, situaţia trecerii Metrorex în subordinea Municipalităţii şi datoriile Regiei Locale de Distribuţie a Energiei Termică (RADET).

Oprescu a anunţat, după încheierea şedinţei, că a solicitat Guvernului să cedeze terenul pe care este complexul Lia Manoliu şi că a fost adus în discuţie şi proiectul ce are în vedere construirea noii Săli Polivalente a Capitalei.
“Ne dorim Sala Polivalentă fără să mai pornim de la zero, cu mii de studii de fezabilitate. Acestea există deja şi le putem folosi”, a notat Sorin Oprescu.

Cât despre problema datoriilor RADET, actualul edil-şef al Capitalei a precizat că a ajuns la un punct de vedere comun cu primul ministru, cât şi cu membrii Guvernului, asigurându-i pe bucureşteni că, la iarnă, nu vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru. Primarul general a adăugat că Electrocentrale Bucureşti (ECLEN) şi RADET vor fuziona în interesul cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne