Victoria Străzii: Saga OUG 13 a ajuns la final

Ordonanţa de urgenţă nr. 13, care mutila Codurile penale în favoarea infractorilor, a ajuns la coşul de gunoi al istoriei, graţie eforturilor tuturor celor care au protestat, zile în şir, în faţa Guvernului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Legea de respingerea a OUG 13 şi legea de aprobarea a OUG 14, care abroga ordonanţa precedentă, au fost promulgate de preşedintele Klaus Iohannis, reiese dintr-un comunicat de presă remis vineri de Administraţia Prezidenţială.

"Ordonanţa nr. 13, nefericita Ordonanţă 13 din 2017, a fost abrogată, măsurile ameninţătoare la adresa luptei anticorupţie au fost retrase şi sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată", declara, cu o zi în urmă, şeful statului la bilanţul DNA pe 2016.

Reamintim că cele două legi promulgate astăzi de Iohannis pot fi considerate o victorie a protestatarilor care, zile în şir, au continuat să iasă în stradă să apere statul de drept, chiar dacă a fost ger, viscol sau ploaie.

După ce, iniţial, Guvernul a refuzat să cedeze, susţinând că OUG 13 este ceva necesar, iar ulterior, odată ordonanţa abrogată, parlamentarii au făcut ping-pong cu 13-14, finalmente, la presiunea Străzii, aleşii au luat decizia corectă şi au îngropat definitiv actul normativ ce legaliza hoţia "gulerelor albe."