Victoria Beckham, pe locul întâi în topul oamenilor de afaceri din Marea Britanie

David si Victoria Beckham (Frazer Harrison / Getty Images)
Flori Mladin
28.10.2014

Victoria Beckham a fost desemnată cel mai bun antreprenor din Marea Britanie, revista britanică de afaceri Management Today clasând-o pe locul I în topul celor mai buni 100 de antreprenori.

Fostă membră a cunoscutei trupe Spice Girls, Victoria Beckham este în prezent un om de afaceri celebru, compania sa de modă fiind considerată una dintre cele mai cunoscute afaceri, succesul de care se bucură în actuala ocupaţie depăşindu-l cu mult pe cel avut în domeniul muzicii, potrivit contactmusic.com.

La clasamentul făcut de revista Management Today este luată în calcul averea totală, numărul de locuri de muncă create de un antreprenor şi cifrele de vânzări ale companiei acestuia.

Brandul de modă Victoria Beckham a realizat un profit de 38 de milioane de euro în 2013, o creştere de 2.900% în ultimii cinci ani, şi o creştere de 3.233% a numărului de angajaţi, comparativ cu anul 2008, când Victoria Beckham a demarat afacerea.

"Perspicacitatea este cea care i-a adus primul loc în top", a declarat Philip Beresford, realizatorul clasamentului care a folosit datele economice ale Companies House.

Victoria Beckham, a cărei avere este evaluată la 266 de milioane de euro, a devenit "o antreprenoare extrem de talentată în domeniul modei", potrivit revistei Management Today.

"(Victoria Beckham, n.r.) are o afacere bună, ceva talent de designer şi câteva cunoştinţe de business. Este destul de des criticată pentru că este o celebritate implicată în modă, dar nu cred că este corect. A construit ceva puternic pe baza celebrităţii sale şi acesta este un lucru foarte important. Merită să fie apreciată", a afirmat Andrew Saunders, redactor-şef adjunct al revistei Management Today.

După ce şi-a lansat în anul 2008 brandul propriu de modă, Victoria Beckham a primit distincţia "Brandul de Modă al Anului" ("Designer Brand of the Year"), în cadrul galei British Fashion Awards în 2011. Recent, vedeta şi-a deschis primul magazin în cartierul londonez de lux Mayfair.

Victoria Beckham, în vârstă de 40 de ani, s-a remarcat ca membră a grupului Spice Girls, iar în ultimii ani a devenit creatoare de modă, lansând mai multe colecţii. Compania ei include o linie Victoria cu preţ mai mic şi ea vinde, de asemenea, genti de lux la preturi de pana la 18.000 de lire sterline fiecare produs.

Victoria Beckham s-a căsătorit cu David Beckham pe 4 iulie 1999, iar cei doi au împreună patru copii: Brooklyn Joseph, Romeo James, Cruz David şi Harper Seven.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor