Victor Ponta: Voi cere un control riguros pentru a vedea cum s-au folosit banii de la Romgaz şi Transgaz

Epoch Times România
20.05.2012

Premierul Victor Ponta a anunţat sâmbătă, la Sibiu, că va solicita efectuarea unui control riguros la Transgaz şi Romgaz pentru a vedea cum au fost folosiţi banii în cadrul acestor companii naţionale.

Premierul a afirmat că îşi doreşte să stopeze afacerile făcute pe spatele societăţilor de stat pentru diverse interese politice, relatează citynews.ro.

"Voi cere, în mod sigur, un control riguros, pentru a vedea cum s-au folosit banii de la Romgaz şi Transgaz. Nu-i schimbăm pe directorii PDL-işti cu directorii USL, Romgaz şi Transgaz reprezintă nu doar o bogăţie a Mediaşului şi a Sibiului, ci a intregii ţări, şi trebuie folosită pentru înteaga ţară", a declarat la Sibiu premierul Victor Ponta.

Începerea controlului la cele două companii a fost discutată deja cu ministrul Economiei, a mai spus Ponta. "E o chestiune de principiu, la care ţin foarte mult, gata cu afacerile pe spinarea societăţilor de stat şi gata cu acele societăţi de stat care sunt puşculite pentru partid", a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă se mai analizează varianta mutării sediilor celor două companii de la Mediaş, premierul a dat asigurări că nu s-a luat în calcul o astfel de variantă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor