Victor Ponta susţine că această lupta pentru "normalitate" poate fi câştigată

Vizita premierului Victor Ponta în teatrul de operaţiuni din Afganistan.
Vizita premierului Victor Ponta în teatrul de operaţiuni din Afganistan. (gov.ro)
Epoch Times România
21.06.2012

Primul ministru Victor Ponta a declarat joi, la Bistriţa, că este "mai hotărât că niciodată" să ducă la capăt lupta pentru "normalitate", spunând că sentimentul de optimism şi speranţă câştigat de români după alegerile din 10 iunie a început să se piardă în ultimele zile.

"Sunt mai hotărât ca niciodată, sunt mai decis ca niciodată să duc până la capăt ceea ce eu consider o luptă pentru "normalitate", o luptă pentru revenirea noastră, a tuturor - oameni politici sau oameni apolitici, oameni de dreapta, de stânga, oameni de o anumită religie sau de alta, de o etnie sau de alta -, o luptă pentru ceea ce ne dorim cu toţii: să redevenim o ţară în care se poate trăi normal, în care putem să trăim fără să ne urâm, fără să ne şantajăm, fără să ne acuzăm şi fără să încercăm de fiecare dată să ne plătim poliţe şi datorii din trecut", le-a spus Ponta celor prezenţi, joi, celor prezenţi la ceremonia de depunere a jurământului de către noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Ponta spune că alegerile din 10 iunie i-au dat "un sentiment de optimism, un sentiment chiar de bucurie şi de speranţă că ceea ce a fost rău în campania electorală - bătăliile, cuvintele, acuzaţiile grele - rămân în urmă şi de pe 11 iunie oamenii pot să trăiască împreună, pot să muncească împreună şi pot să se respecte".

"Această stare de optimism, de normalitate, indiferent că unii câştigaseră alegerile, că alţii le pierduseră, era o senzaţie corectă şi prezentă în toată ţara. Din păcate, în ultimele zile mi-am dat seama că bătălia nu e aşa de uşoară şi că răul are foarte multe feţe şi că există în continuare răutate, neomenie, dorinţă de răzbunare. (...) Sunt absolut hotărât să-mi dedic toate forţele şi toate puterile mele de om tânăr şi de om crescut în această ţară nu pentru a deschide alte răni, ci a le vindeca pe cele care, iată, ne despart şi ne-au despărţit şi până azi noapte chiar. Sunt absolut hotărât să fac tot ceea ce ţine de mine pentru a reuşit să regăsesc sentimentul de solidaritate, nu cel de discriminare şi de ură a unei categorii împotriva alteia", a adăugat premierul.

Victor Ponta crede că "această bătălie extraordinară" pentru normalitate poate fi câştigată, chiar dacă va fi una grea, "cu sacrificii, cu dureri, cu răni, cu victime".

Întrebat ulterior la conferinţa de presă cum defineşte starea de normalitate, premierul a răspuns că aceasta este reprezentată de respect, respectarea legilor şi o luptă politică fără arme "murdare".

"Starea de normalitate pe care România a pierdut-o de aproape opt ani de zile înseamnă în primul rând respect între toţi cetăţenii acestei ţări, înseamnă respectarea legii de către toţi cetăţenii acestei ţări, înseamnă apărarea tuturor nevinovaţilor şi sancţionarea tuturor vinovaţilor în egală măsură, înseamnă modul şi capacitatea de funcţionare a instituţiilor statului pe care dumneavoastră le plătiţi din taxe şi impozite şi înseamnă inclusiv o bătălie politică care să respecte chiar şi acele foarte largi şi permeabile, dar totuşi existente limite care se respectă în orice ţară democratică. Nu orice armă, oricât de murdară, este permisă în politică, nu este permis ca după ce electoratul, singurul care are dreptate până la urmă, se pronunţă la vot să încerci de a doua zi sau la o săptămână după să schimbi această voinţă a oamenilor", a explicat Ponta.

Victor Ponta susţine că românii şi-au pierdut în ultimele zile speranţa şi optimismul pe care le câştigaseră în 10 iunie şi consideră că este de datoria lui de a schimba lucrurile.

"Am sentimentul şi credinţa că acest sentiment îl are majoritatea covârşitoare a românilor că ceea ce se întâmplă în ultimele zile este o revenire la o stare de ură, de şantaj, de dezbinare pe care toţi am crezut-o ca făcând parte din trecut. Or, sunt absolut convins că este de datoria mea ca prim ministru al României şi ca lider politic, având în spate, alături de Crin Antonescu, partide, mii de militanţi, milioane de voturi, de a nu răspunde cu aceeaşi măsură, nu cu arme murdare, nu cu şantaj, nu cu răzbunare, ci de a răspunde cu armele pe care le aşteaptă toţi românii de la noi: solidaritate, unitate, normalitate. (...) În momentul în care 99% dintre români îşi pierd din nou speranţa şi optimismul pe care le câştigaseră începând cu 10 iunie, e un fenomen pe care trebuie să îl oprim şi trebuie să mergem până la capăt", a mai spus premierul.

Primul ministru Victor Ponta a participat, joi, la depunerea jurământului de către noul preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care este şi liderul organizaţiei judeţene a PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor