Victor Ponta: E o informaţie falsă că Diaconescu a depus o hârtie că are banii pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta. (Epoch Times România)
Epoch Times România
28.09.2012

Victor Ponta a afirmat joi seara la RTV că Dan Diaconescu nu a depus vreo dovadă prin care să arate că are banii necesari pentru Oltchim, catalogând drept o ”informaţie falsă” zvonul potrivit căruia Diaconescu a prezentat o hârtie din care reiese că are suma necesară.

Fiind întrebat de moderatorul emisiunii dacă Dan Diaconescu a depus o hârtie prin care arată că are banii necesari pentru achiziţionarea Oltchimului, Ponta a spus că ”este o informaţie falsă” deoarece el a văzut ”acea hârtie”. ”Este o informaţie falsă. Eu am văzut acea hârtie. Daţi-mi voie să aşteptăm ziua de luni. Dacă nu face acest lucru ( dacă nu depune luni Dan Diaconescu banii n.r.), tot ceea ce aţi văzut în aceste zile înseamnă că într-adevăr este o simplă perdea de fum”, a fost răspunsul lui.

”Nu, nu a depus aşa ceva ( o hârtie prin care să dovedească că are bani pentru Oltchim n.r.). Daţi-mi voie să vă spun luni. Până luni nu vreau şi nu cred că nici nu este bine să vă spun. Luni nu trebuie date hârtii. Luni trebuie semnat contractul şi depus banii, 45 de milioane de euro. Dacă există acei 45 de milioane de euro”, a întărit Ponta.

Fiind întrebat dacă guvernul are ”un plan de rezervă” pentru Oltchim în cazul în care Diaconescu nu va semna până la urmă contractul, primul ministru a spus că ”categoric, da”. ”Categoric da, ( există un plan de rezervă la Oltchim n.r.). Acest plan presupune următorul lucru. În primul rând termenul legal de 10 zile în care cel declarat câştigător trebuie să semneze contractul, maxim 10 zile (…). Dacă acest lucru nu se întâmplă luni, atunci guvernul va institui administrare specială, are dreptul ca acţionar majoritar, administratorul special va veni în câteva zile cu ceea ce înseamnă strategie de repornire a combinatului, de plată a salariilor (…) şi de pregătire pentru începutul anului 2013 a unei noi proceduri de privatizare, o nouă procedură în care, vă spun spun sincer, să arătăm că am învăţat şi ce aveam noi de învăţat din procedura din septembrie, adică să o pregătim cu totul şi cu totul altfel”, a menţionat Victor Ponta.

O firmă obscură înregistrată în Olanda spune că Dan Diaconescu dispune de cei 46 de milioane de euro pentru Oltchim, potrivit economica.net. Firma a trimis o adresă spre cunoştinţă şi unei companii deţinute de statul rus. „Vă confirmăm prin prezenta că domnul Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro într-un cont al HSBC Olanda”, se arată într-o adresă trimisă de firma Gliding Ltd Amsterdam către Ministerul Economiei din România. Reprezentanţi ai Ministerului au cerut o confirmare de la instituţia bancară pomenită în adresă însă demersul nu a dus la niciun rezultat. HSBC nu a confirmat dar nici nu a infirmat existenţa banilor atribuiţi lui Dan Diaconescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor